Ekstra Bladet

Her er Top Gears nye hjemmebane­bil

- ESBEN SKRUMSAGER

London (Ekstra Bladet): På Dunsfold-flyveplads­en naer London er der i disse dage hektisk aktivitet. Det er her, at et af verdens mest populaere TV-programmer har hjemme, og på søndag løber det første afsnit med de nye vaerter over skaermen.

Ekstra Bladet har forud for premieren besøgt Dunsfold-hangaren og kan konstatere, at meget ser ud, som da Clarkson, May og Hammond stod i spidsen.

Det foregår stadig i den velkendte hangar. Det er stadig et underholdn­ingsprogra­m med biler i fokus. Og den ikoniske racerkører ”The Stig” er fortsat faenomenet bag hjelmen. Men nogle ting er aendret.

Ny testbane

Vaerterne er nye. De skøre ombygninge­r af gamle biler er vaek. Til gengaeld vil kendis-gaesterne fylde endnu mere i programmet.

Og apropos kendis-gaester har et vigtigt element altid vaeret – og er det fortsat – deres tur rundt på Top Gearbanen i en såkaldt ”reasonably priced car”. De seneste saesoner er kendissern­es køreture foregået i en Suzuki Liana, men i det nye Top Gear er både bilen og banen skiftet ud.

To kendisser dyster

Fremover vil konceptet hedde ”Star in a rallycross car”, og det bliver en ombygget Mini Cooper, der skal laegge saede, motor og rat til.

Det fortalte en af mekanikern­e på showet, da vi i denne uge fik lejlighed til at snuse bag kulissen.

I hvert afsnit af Top Gear vil der vaere to kendisser, som skal dyste mod hinanden, og som konceptets titel afslører, bliver det en blanding af on- og offroad-kørsel.

Det første afsnit af Top Gear bliver sendt søndag, og i løbet af de efterfølge­nde tre I den nye version af Top Gear skal to kendisser dyste mod hinanden i hver sin Mini Cooper.

dage bliver programmet vist på seks kontinente­r for op mod 350 mio. seere.

Ekstra Bladet var inviteret til London af BBC.

 ?? FOTO: TORKILD SYPPLI ??
FOTO: TORKILD SYPPLI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark