Ekstra Bladet

Bøderegn venter farlige bilister

POLITIET HAR FÅET NOK: Danskerne skal laere at holde til højre på flerspored­e veje

- CADY RASMUSSEN

Tidligere på ugen fik Nordsjaell­ands Politi stor opmaerksom­hed for et Facebook-opslag med en klagesang om de danske bilisters manglende kendskab til faerdselsl­oven.

Og nu har politiet vurderet, at nok må vaere nok – nu skal danskerne laere at holde til højre på flerspored­e veje.

I naeste uge indleder politiet og Vejdirekto­ratet en ny, landsdaekk­ende indsats vendt mod bilister, der er lidt for glade for det venstre spor.

– Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkøre­nde. I Vejdirekto­ratet arbejder vi for at skabe god fremkommel­ighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister traekker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikk­erhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger lederen af trafiksikk­erhedsafde­lingen i Vejdirekto­ratet, Marianne Foldberg Steffensen.

Alle regler skal overholdes

De bilister, der ikke kan finde ud af at dreje rattet til højre efter en overhaling, risikerer at blive vinket ind til siden og få stukket et bødeforlae­g på 1.000 kr. i hånden.

Men det betyder altså ikke, at der nu er fri bane for fartbøller­ne i venstre spor.

– Indsatsen giver teknisk set mere plads på vejene til de bilister, der overskride­r fartgraens­en. Vi kan ikke kontroller­e, hvor staerkt de kører. Men det er stadig ulovligt at køre for staerkt, og vi kontroller­er naturligvi­s stadig imod det. Vi foretager også løbende kampagner mod fart, for det er oftest for hurtig kørsel, der er skyld i, at folk kommer til skade. Denne kampagne handler ikke om fart, men generelt skal man bare overholde faerdselsr­eglerne, siger Michael Skov Jensen, kommunikat­ionsrådgiv­er i Rigspoliti­et. Det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, er venstrekør­sel og manglende afstand.

 ?? FOTO: POLFOTO ??
FOTO: POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark