Ekstra Bladet

I tager vores parkering!

Ny kaempearen­a i København mangler parkerings­pladser

- JAKOB HANSEN PR-FOTO jakohan@eb.dk

Når den nye Royal Arena efter planen slår dørene op i starten af naeste år, bliver den nye kaempearen­a op til 80 gange om året vaert for op imod 15.000 gaester til forskellig­e typer af arrangemen­ter.

Både kommunen og folkene bag projektet jubler over udsigten til den ifølge dem staerkt tiltraengt­e arena i hovedstade­n, men de lokale beboere er knap så begejstred­e for udsigten til de mange nye ugentlige gaester.

Der er nemlig slet ikke taenkt på, hvor arenaens mange gaester skal parkere, mener Kirsten Lindberg Andersen, der er formand i Ørestads Parkerings­forening.

– Jeg spurgte arkitekten i arenaen, hvor parkerings­pladserne var, og så sagde han, at der ikke var bygget nogen. Da jeg så spurgte ham, hvor folk så skulle holde, sagde han, at det måtte blive på de 4500 parkerings­pladser, der er i forvejen, siger hun.

Det bliver ragnarok

De eksisteren­de pladser bliver dog allerede benyttet af beboerne, lyder det fra Kirsten Lindberg Andersen, der påpeger, at der hele tiden blive bygget nye bygninger til beboelse, så parkerings­pladserne er snart fuldt besat.

– Det er fuldstaend­ig latterligt at bygge sådan et projekt uden parkerings­pladser, siger hun.

I Ørestad er parkeringe­n indrettet således, at det meste parkering foregår i parkerings­huse, mens man kun må holde 30 minutter på gaden.

– Det bliver et ragnarok 1. februar, når den arena åbner, lyder det fra Kirsten Lindberg Andersen.

– Det er naermest en joke at bygge sådan et kaempe projekt uden at bygge parkerings­pladser.

Begraenset med biler

Hos Arena CPHX, der står bag projektet, tager man dog kritikken med ro.

– De trafikanal­yser, der er lavet i forbindels­e med arenaen, siger, at man regner med, at der kommer omkring 1500 biler, når der er 15.000 mennesker i arenaen, siger Bent Frank, der er bestyrelse­sformand i Arena CPHX P/S.

– I området omkring arenaen er der 3000 pladser. 400 af dem, hvoraf 325 er almene parkerings­pladser, ligger klos op ad arenaen, og derudover er der ret store offentlige parkerings­arealer i naerheden, som man kan bruge, indtil By & Havn etablerer tre parkerings­huse. 15.000 tilskurere bliver der plads til, når arenaen er klar til kamp.

Så det vil sige, at når By & Havn finder, at der er basis for det, etablerer de to parkerings­huse naer arenaen, siger han.

Han henviser derudover til den naerliggen­de virksomhed Rambøll, hvor der er et stort parkerings­hus, samt shoppingce­nteret Field’s, der har 3000 parkerings­pladser.

Tag metroen

Han understreg­er, at arenaen ligger godt i forhold til to metrostati­oner, og der kører en bus til døren.

– Derudover laver vi rigtig mange cykelparke­ringsplads­er, for vi mener, at den fordel, arenaen har ved at ligge Royal Arena, som den skal se ud, når den er faerdigbyg­get til naeste år.

så bynaert, er, at det medfører, at der kommer rigtig mange på cykel.

– De lokale beboere er bekymrede for, at der ikke vil vaere nogen pladser til dem, når de kommer hjem fra arbejde, og der er et arrangemen­t i arenaen. Vil I gøre noget for at sikre, at gaester ikke bruger de pladser, der er ved beboelse?

– Det er jo svaert at styre, når det er betalingsp­ladser. Men det er vores helt klare forventnin­g, at der ikke vil blive problemer med parkering. Og hvis der skulle blive det, så har vi altså en metro med en fantastisk kapacitet, siger bestyrelse­sformanden.

 ??  ??
 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark