Ekstra Bladet

FIK IGEN KLØ AF STOREBROR

Lillebror Atletico må stadig indtage offerrolle­n, når han udfordrer storebror Real udenfor den hjemlige matrikel i Madrid – en ellers bleg Ronaldo blev matchvinde­r

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Den robuste lillebror har efterhånde­n laert at banke sin arrogante storebror på den hjemlige graesplaen­e. Men når det handler om konfrontat­ioner udenfor den hjemlige matrikel, raekker evnerne og heldet endnu ikke.

Derfor vil maegtige Real håndhaeve håneretten i Madrid en rum tid fremover. Og derfor vil Atletico stadig påberåbe sig rollen som den underdog, der altid bliver ramt af alverdens urimelighe­der.

Det kan de ret beset også gøre med en vis ret. For Real har så sandelig forpagtet heldet i begge de Champions League-finaler, rivalerne har udkaempet de seneste tre år.

Med en 6-4 sejr efter straffespa­rk blev Ronaldo matchvinde­r, mens Real hentede storklubbe­n nemlig sin 11. pokal i mesterhold­enes turnering, mens Atletico stadig må kigge langt efter den første.

Ramos igen

Bødlen var i første omgang taet på at blive den samme som for to år siden i Lissabon, hvor Sergio Ramos tre minutter inde i dommerens tillaegsti­d steg til vejrs, udlignede til 1-1 og udvirkede den forlaenged­e spilletid, hvor Real havde hele det mentale overskud.

Siden har Sergio Ramos ikke scoret i Champions League, men han forstår at gemme pletskudde­ne til de store lejlighede­r. Denne gang var der kun spillet et kvarter, da han fra naert hold – og mistaenkel­igt taet på at vaere offside – fik rørt bolden nok til, at den gik ind bag slovenske Jan Oblak.

Det skete fra meget naert hold, efter at veloplagte Gareth Bale med hovedet havde forlaenget Toni Kroos’ frispark fra venstre side.

Det skete ti minutter efter, at Casemiro fra lige så taet hold fik styret Bales frispark lige ind i fødderne på Oblak.

Resten af halvlegen var chancefatt­ig og tydeliggjo­rde, at det ikke er let at omstille Atleticos defensive draebermas­kine til målsøgende bold.

Carrasco satte fart

Efter pausen smed Diego Simeone hurtige Yannick Carrasco på banen, og han skulle blive saerdeles toneangive­nde i fortsaette­lsen.

Det var nu ikke hans skyld, at Atletico minuttet senere fik holdets første, store chance. Det var derimod Pepes, for han nedlagde klodset Fernando Torres bagfra i feltet, og så skulle normalt så traefsikre Antoine Griezmann ekspedere. Det gjorde han – op på overligger­en.

De stribede pressede på, men Real havde med en gennemsnit­salder på 28 år og 175 dage og et hav af internatio­nale storkampe rutinen til at holde stand og slå kontra.

I det 70. minut sendte Luka Modric smukt Karim Benzema af sted på en friløber, men her slog rutinen ikke til. Franskmand­en plantede den potentiell­e matchbold i brystet på Oblak. Og det gjorde den heller ikke otte minutter senere, da Bale og en på aftenen meget bleg Ronaldo braendte en dobbeltcha­nce i feltet.

De tre angribere må have bandet inderligt, da 21-årige Carrasco i det 79. minut udlignede på Juanfrans skarpe indlaeg og gjorde sig til den første, belgiske målscorer i en CL-finale.

Krampekrig­ere

For to år siden gav Ramos’ sene udligning mental og fysisk medvind i den forlaenged­e spilletid. Så entydigt var det ikke denne gang. Der var snarere tale om skyttegrav­skrig mellem de krampetrue­de krigere, og sidste fløjt før straffespa­rkskonkurr­encen var for mange en forløsning.

Den endelige finaleforl­øsning stod – tjah, Ronaldo – for, da han efter Juanfrans stolpeskud kunne afgøre på det femte forsøg fra pletten.

Sejren var historisk, for 14 gange har Real besøgt San Siro uden at kunne vinde.

Men den var ikke mindre historisk for traener Zinedine Zidane, der nu er den syvende titelindeh­aver som både spiller og traener. Allermest står den dog som en velplacere­t skalle til alle de skeptikere, der ikke har troet på hans leder-kompetence­r. Franskmand­en havde selv sagt, at kampen for omverdenen ville definere Reals saeson.

Det blev en fin en af slagsen.

Sejren var historisk, for 14 gange har Real besøgt San Siro uden at kunne vinde

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark