Ekstra Bladet

HAJ-ANGREB

FAVORITTEN BED TIL: Vincenzo Nibali satte alt på plads på Giro d’Italias sidste bjergetape. Triumf nummer to er dermed i skabet for italienere­n

- JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N jonas@eb.dk

Med en dristig plan lykkedes det Vincenzo Nibali at fravriste Esteban Chavez Giroens førertrøje på 20. etape. – Jeg troede først på det, efter jeg var kommet i mål. Jeg stod der, lyttede til speakeren, der talte sekunderne. Det var først, da jeg forstod, at jeg havde klaret, at jeg kunne begynde at fejre det.

Sådan lød det fra gårsdagens store Giro-triumfator Vincenzo Nibali, da det var gået op for ham, at han med endnu en monsterpra­estation i de italienske bjerge havde snuppet den lyserøde trøje fra sin colombians­ke konkurrent og i dag kan lade sig kåre som vinder af den italienske rundtur.

Det havde de faerreste spået for blot tre dage siden, da Nibali, med kaelenavne­t ’Hajen fra Messina’, lå på fjerdeplad­sen i klassement­et og havde naesten fem minutter op til den hollandske rytter Steven Kruijswijk, der var i førertrøje­n.

Hollaender­en styrtede dog på etapen fredag, og da Nibali samtidig funklede på ny og vandt etapen til Risoul, lignede en samlet sejr pludselig en mulighed.

Nibali i hovedrolle­n

Og alt blev spillet i haenderne på ’hajen’, da hans Astana-mandskab rev konkurrent­erne fra hinanden. Staerkt forarbejde af Jakob Fuglsang og Michele Scarponi daekkede bordet for Nibali, og hjemmebane­helten takkede for støtten, da han knuste Chaves på de sidste, afgørende kilometer af etapen.

Selv om etapesejre­n gik til Katushas Rein Taaramäe, så var det Nibali, der havde hovedrolle­n, for hans indsats sikrede ham den eftertragt­ede ’Maglia Rosa’, og medmindre fuldstaend­ig uforudsete uheld på dagens paradeetap­e ind mod Torino forhindrer ham i at vinde, så er det anden gang i løbets historie, sicilianer­en vinder den lyserøde førertrøje.

– På Colle della Lombarda startede vi vores angreb. Hele holdet var fantastisk. Jeg havde det godt, og i den afgørende fase bad jeg Michele (Scarponi) om at øge tempoet. Jeg troede ikke engang selv på, at jeg kunne gøre det, men takket vaere fantastisk holdarbejd­e så trodsede vi en masse forudsigel­ser.

Ingen undskyldni­nger

Dagens taber, 26-årige Esteban Chaves, tog dog nederlaget med oprejst pande.

– Jeg har det o.k. Jeg har ingen undskyldni­nger. Jeg havde bare ikke benene, og det er normalt. Du behøver styrken for at gøre det. Det er et løb på 80 timer og 3000 kilometer, og der er ingen undskyldni­nger. Det eneste simple svar er, at jeg ikke havde benene.

– Det her er blot begyndelse­n for mig, og jeg er sikker på, at der kommer andre muligheder for mig.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark