Ekstra Bladet

HØJLYDT SEX OG MUSIK TIL

-

– Men hvis det er lørdag aften kl. 23, så er linen måske noget laengere, end hvis det er tirsdag aften kl. 24, understreg­er Mads Leervad Dammark.

Det beror meget på en vurdering fra politiet, fordi der ikke er klokkeklar­e regler for, at man f.eks. skal lukke vinduerne klokken 22. Men hvis man ikke respektere­r, når politiet fortaeller, at man skal daempe for festlighed­erne, så kan man godt forvente at få en klaekkelig bøde.

– Vi kan forsøge at ringe til dem i første omgang, hvis de – Vi har jo de her anmeldelse­r, hvor folk fester lidt rigeligt i haven og måske lidt laengere, end man gør, når der er minus-grader, siger vagtchef Mads Leervad Dammark. spiller for højt, og hvis det ikke lykkes, kører vi ud og beder dem om at skrue ned.

Hvis politiet må rykke ud til den samme fest to gange, kan det blive dyrt, og bøden ligger på omkring 1000-1500 kroner, oplyser vagtchefen.

Blufaerdig­hedskraenk­else

Generelt mener Mads Leervad Dammark, at folk opfører sig paent. Der er forskel på, hvor meget man larmer, og der er også forskel på, hvor meget man accepterer.

– Vi har jo selvfølgel­ig nogle, der brokker sig over, at fuglene synger, hvis du forstår, hvad jeg mener. Og dem bruger vi en del tid på. Det gør vi. Men det har tit vaeret underbygge­t i nabostridi­gheder, som har vaeret laengereva­rende. Ork, det er et kapitel

Vi har jo selvfølgel­ig nogle, der brokker sig over, at fuglene synger, hvis du forstår, hvad jeg mener

for sig, siger vagtchefen med et grin.

– Har I fået anmeldelse­r om, at folk har lidt for højlydt sex for åbne vinduer?

– Ja, det får vi også jaevnligt. Ha ha. Det gør vi. Det er mest i sommerperi­oden. Det kommer en gang imellem, og det kan også vaere på åben gade naermest. – Hvad gør I ved det? – Jamen, så indstiller vi dem til at holde op. Reelt set er det jo blufaerdig­hedskraenk­else. Men typisk beder vi dem om at stoppe deres forehavend­e. Jeg vil så sige, det er sjaeldent, vi når frem inden da. Han skal vaere dygtig, hvis han skal holde så laenge, siger vagtchefen.

– Hvis det er i en lejlighed, kan I så finde på at gå op og banke på, hvis de er for højlydte?

– Ja, det er nøjagtig de samme bestemmels­er. Hvis de for åbne vinduer har skrigen. Og så er det jo lige meget, om de er oppe at skaendes, eller det er ’den anden vej’. Men så henstiller vi egentlig bare til, at det skal stoppe, siger Mads Leervad Dammark. Man må i princippet slå graes på alle tider af døgnet, men der kan i nogle grundejerf­oreninger vaere regler for, hvornår man må starte haveredska­berne.

jaje@eb.dk

 ?? FOTO: ALL OVER ?? ’En del anmeldelse­r om musik til ulempe. Vis hensyn til dine naboer – der findes faktisk personer, som sover om natten. Vagtchefen.’
Den besked poppede op på Syd- og Sønderjyll­ands Twitter-profil omkring kl. to natten til i går.
Sommeren er på vej,...
FOTO: ALL OVER ’En del anmeldelse­r om musik til ulempe. Vis hensyn til dine naboer – der findes faktisk personer, som sover om natten. Vagtchefen.’ Den besked poppede op på Syd- og Sønderjyll­ands Twitter-profil omkring kl. to natten til i går. Sommeren er på vej,...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark