Ekstra Bladet

Gider ikke adling

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

Skulle dronning Elizabeth få den lyse ide at ville tildele skuespille­ren Jeremy Irons en adels-titel, kan hun godt glemme det.

Den 67-årige filmstjern­e er ikke det mindste interesser­et.

– Jeg kan ikke se meningen med det. Der er så mange mennesker, der udfører et fantastisk arbejde uden at få anerkendel­se for det. Jeg laver det, jeg laver, fordi jeg kan lide det. Jeg bliver godt betalt, og jeg får alt for megen beundring i forhold til, hvad det er vaerd, siger han i et interview med Event magazine.

Kunne godt begå sig

Selv om han med sin forfinede fremtoning og sit elegante sprog uden tvivl sagtens kunne begå sig i aristokrat­iet, så frister den tilvaerels­e ikke.

– Det er ikke, fordi jeg mangler manererne, men der er en utalt kode blandt folk i den verden, og den har jeg lyst til at give en spark i rø..., tilstår Jeremy Irons.

Han er ikke ked af sin efterhånde­n paent høje alder.

– Jeg nyder, at jeg ikke laengere har de vilde ambitioner, jeg har haft hele mit liv, siger han og tilføjer, at han 'før i tiden bevaegede sig mellem at vaere perfektion­ist ... og et røvhul’.

Seneste film

Jeremy Irons’ nyeste film hedder ’Race’ og handler om den sorte atlet Jesse Owens, der til Hitlers slet skjulte raseri vandt olympisk guld ved legene i Berlin i 1936.

Irons spiller rollen som Avery Brundage, den davaerende praesident for Den Olympiske Komité.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark