Ekstra Bladet

Klaestrup er billig, men Amiri er hellig?

-

Forleden skrev min klumme-kollega Nikita Klaestrup her på Opinionen et indlaeg om, at samfundets nypuritans­ke definition kunne rende hende et vist sted, så laenge hun var tilfreds med sig selv.

for OG HURRA hendes opråb. Det er netop, hvad kvindekamp­en i minoritets­miljøerne handler om. En dansk kvinde, uanfaegtet af sit religiøse og etniske ophav, har krav på et leve sit liv, akkurat som hun vil uden at skulle give en skid for andres meninger.

For hvad rager det egentlig gud og hver mand, at en kvinde lever sit liv, som hun vil, så laenge hun ikke skader andre (eller sig selv, for den sags skyld). Hvorfor skal enhver have en mening om den frigjorte kvinde?

går ALLE DISSE NEDLADENDE MENINGER pudsigt nok oftest på hendes seksualite­t, mens havde det vaeret en mand, i den samme position, havde fokus nok naermere vaeret på hans evner til at praestere – eller mangel på samme.

Offentlig person eller ej – det er en pervers praemis, vi som samfund bliver ved med at acceptere, nemlig den at kvinder, før de tages seriøst, skal praestere ‘dobbelt-op’ på enhver konto i forhold til en mand. Saerligt kommer praemissen i spil, når det kommer til gemme sin seksualite­t vaek.

Vi har mandlige magthavere i landet, Hvorfor skal Nikita Klaestrup udskammes, blot fordi hun er åben om sin seksualite­t, spørger Geeti Amiri.

der notorisk knalder rundt med enhver, men heller ikke her er det manden, vi udskammer, men derimod kvinden, når hun vover at stå ved sin ret til at dyrke sin seksualite­t.

Det er paradoksal­t og hamrende hyklerisk, at hver gang jeg skriver et indlaeg her eller i andre medier omhandlend­e nydanske kvinders krav på selvbestem­melse og fuldstaend­ig selvstaend­iggørelse fra enhver patriarkal­sk norm, bliver jeg hyldet.

MAEND, der hylder MEN SELVSAMME, SAERLIGT mit opråb, udskammer samtidig Nikita Klaestrup.

Hvori består forskellen på Klaestrups kamp for at leve fuldstaend­ig, som hun vil, i forhold til min kamp for nydanske kvinder, som også netop søger friheden til at leve, som de vil? Det er vel ligegyldig­t, om det er Klaestrup eller Amiri, der søger friheden?

Det er på tide, at samfundet indser, hvor mange fingre der peger tilbage på os selv, når vi peger fingre ad minoritets­miljøernes manglende ligestilli­ng.

For ligesom en kvindes vaerdi i minoritets­miljøerne afhaenger af hendes jomfruelig­hed, afhaenger en etnisk dansk kvindes vaerdi af hendes evne til at indhylle sin seksualite­t i skyld og skam.

af at vaere den kedelige budbringer, JEG ER KED men kaere etnisk danske maend og kvinder, der har travlt med at udskamme Nikita Klaestrup: I opfører jer akkurat som dem, I haevder at vaere haevet over i minoritets­miljøerne.

Forskellen på den patriarkal­ske undertrykk­else i minoritets­miljøerne er, at i minoritets­miljøet findes det i kravet om tildaeknin­g af kvinden, mens der samtidig foregår en udskamning af etnisk danske kvinder, der tillader sig at smide et billede op af sig selv, der viser mere end halsen.

Anerkender du Amiris kvindekamp, bør du også anerkende Klaestrups.

Magter du ikke det, kan du tage den naermest exit-dør, for patriarkal­ske røvhuller har jeg nok af at kaempe imod – også dem i forklaedni­ng.

Det er vel ligegyldig­t, om det er Klaestrup eller Amiri, der søger friheden?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark