Ekstra Bladet

Trumps drømme-kandidat hader ham som pesten

HVEM SKAL VAERE VICEPRAESI­DENT: Praesident­valget bliver helt taet, så det er afgørende hvem der skal stå ved Trumps side

- EMIL INGVORSEN ei@eb.dk

Hvem skal vaere bygge-matadoren Donald Trumps vicepraesi­dentkandid­at?

Dette spørgsmål er mere aktuelt end nogen sinde, efter Donald Trump fredag aften blev officielt indstillet som Republikan­ernes praesident-kandidat.

Lige nu tyder det på, at valget bliver en gyser, og meningsmål­ingerne viser naermest dødt løb.

Derfor kan det blive altafgøren­de, hvem der skal stå ved Donald Trumps side.

– Trump har sagt, at han vaelger en erfaren politiker, der kan hjaelpe ham med at vaere et bindeled til det politiske system, da han ikke selv har politisk erfaring, siger USA-ekspert Anders Agner, der er redaktør på Kongressen.com, der udelukkend­e daekker amerikansk politik.

Skal sikre en svingstat

Der er dog flere andre ting, der gør sig gaeldende, når en praesident-kandidat skal vaelge sin 'running mate', forklarer Anders Agner.

– For det første: Kandidaten skal supplere dig i forhold til nogle af de ting, du selv mangler. I Trumps situation kan det vaere politisk erfaring.

For det andet skal din kandidat kunne sikre dig en svingstat (en stat, der historisk set både kan gå til Demokrater­ne og Republikan­erne, red), og så kan det også vaere vigtigt, at man finder en kandidat, der aldersmaes­sigt adskiller sig fra dig selv. Trump fylder snart 70, så derfor kunne det vaere en fordel for ham at finde en, der er lidt yngre og dermed appellerer lidt mere til det yngre vaelger-segment. Det ville også kunne vaere med til at fremtidssi­kre partiet, siger USA-ekspert Anders Agner.

Kandidaten skal supplere dig i forhold til nogle af de ting, du selv mangler

Trumps vicepraesi­dentkandid­at kan blive afgørende for, om han kan slå Hillary Clinton.

 ?? FOTO: AP ?? Vigtigt valg
FOTO: AP Vigtigt valg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark