Ekstra Bladet

UDLOVER 10.000 KRONER TIL EN PREBEN-BABY GAET EN PREBEN

Der er kun et barn i Danmark, der har fået navnet i det seneste årti

- LINE RITZ NINA AHRENKIEL PRIVATFOTO lr@eb.dk; na@eb.dk

Preben Steen Nielsen har altid vaeret glad for sit fornavn, men den 34-årige vejlenser er traet af, at andre tilsynelad­ende ikke deler den samme glaede.

Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik er der kun et barn, der er blevet døbt Preben siden 2004, så østjyden forsøger nu desperat at redde sit navn fra at uddø.

Vil med til barnedåben

Han udlover 10.000 kroner til en dansker, der vaelger at kalde sit barn for Preben.

Det eneste det kraever for at få de 10.000 danske kroner, er at invitere Preben Steen Nielsen til barnedåb og bagefter at kunne fremvise en dåbsattest.

– Det er først til mølle. Den første, der er seriøs omkring at døbe sit barn Preben og inviterer mig til barnedåb, får de 10.000 kr., siger Preben.

– Jeg har fået en god håndfuld henvendels­er fra folk, der siger, at de vil døbe deres barn Preben, men jeg har ikke lavet endelig aftale med nogen endnu.

Norge er med

Det norske medie VG er også faldet over Prebens historie, men spørgsmåle­t er, om man også kan få udbetalt dusøren, hvis man kommer fra Norge.

– Jeg lovede journalist­en fra VG, at en nordmand også kunne vinde, men det bliver lidt en udfordring at komme til barnedåb i Norge, når jeg sidder i kørestol, siger Preben til Ekstra Bladet med et glimt i øjet.

Og manden med det ensomme navn er da også blevet overrasket over det antal henvendels­er, han har fået. Preben blev traet af, at han aldrig kunne købe en kop med sit navn på. Så nu skal navnet Preben frem igen.

– Jeg kan slet ikke følge med alle de henvendels­er, jeg har fået. Nogle henvendels­er er også ret specielle. Nogle spørger for eksempel, hvad de får for at opkalde deres hund efter mig, fortaeller Preben, der også har fået opbakning fra andre Preben’er i landet.

Startede for sjov

Egentlig startede idéen lidt for sjov, fordi Preben var traet af, at det aldrig var muligt at købe en kop med hans navn på. Men nu har Preben gjort alvor af sagen og kommer nok også til at spare på sommerferi­ens udgifter, så han har råd til dusøren.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Preben Steen Nielsen får opmaerksom­hed for noget, som han har slået op på Facebook. I 2013 lovede han, at han ville køre fra Vejle i syd til Skagen i nord i sin elektriske kørestol. Og han gjorde det.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark