Ekstra Bladet

MAFIA-LEJEMORDER FIK 26.000 KR. FOR AT KNUSE KNAESKALLE­R Den italienske lejemorder Giancarlo Orsini med mafiaforbi­ndelser har afsløret, hvad hans pris var for at tage et andet menneskes liv. Han har tilstået drabet på tre personer og skud som afstraffel­s

- ANNA RAABAEK

Hvad er prisen for et liv? Det er ikke noget, man spekulerer over til daglig, for et liv kan normalt ikke gøres op i penge. Men det kan det, hvis man spørger den 49-årige italienske lejemorder Giancarlo Orsini, der blev anholdt i 2014.

Han blev betalt af en raekke bander i Rom for at hjaelpe dem helt af med fjender, de havde raget uklar med – eller bare kvaeste nogen, der havde generet dem.

Lejemorder­en Giancarlo Orsini arbejdede med en prisliste, hvor beløbet afhang af, hvor brutalt ofret skulle behandles.

Ifølge den britiske avis The Telegraph fortalte den italienske lejemorder politiet, at hans prisliste varierede fra 3500 euro (over 26.100 danske kroner) for at smadre knaeskalle­rne på en person til et decideret mord, som ville løbe op i 25.000 euro (over 185.500 danske kroner).

Vejen til lejemorder

Giancarlo Orsini var dørmand i Italien, før han kastede sig ud i sin lyssky gesjaeft som lejemorder. Men gennem forbindels­er til en raekke af Italiens organisere­de mafiabande­r fandt den i dag 49-årige italiener andre og mere lukrative måder at få penge på kontoen.

De rå muskler, han brugte som dørmand, blev skiftet ud med dødbringen­de våben, Professor David Wilson fra Birmingham City University har bl.a. forsket i lejemorder­e og deres priser. og Giancarlo Orsini byggede en regulaer forretning op omkring sine blodige tjenester som lejemorder.

I årene 2013-2014 blev den italienske forbryder et velkendt navn i mafiakreds­e, og det gav ham en raekke aftaler med italienske bander, hvor der blev vekslet kolde kontanter for menneskeli­v.

Den efterspurg­te lejemorder havde en bestemt taktik, når der skulle tages et liv.

Flere gange benyttede han nemlig en metode, hvor han kørte op til den pågaeldend­e person på scooter – forklaedt bag hjelm og solbriller. For at lokke offeret på taet hold lod eksempelvi­s som om han var pantefoged. På den måde tvang han folk til at komme hen for at tale med ham – og dermed taet nok på til at tage livet af dem.

Ifølge avisen The Mirror talte Giancarlo Orsinis ofre blandt andre Cinzia Pugliese, en 61-årig kosmetolog. Den udspekuler­ede lejemorder kørte op på siden af den 61-årige dame i en forstad til Rom.

– Er du Cinzia, spurgte han ifølge The Telegraph kosmetolog­en. Da hun bekraefted­e, skød han hende i begge laegge. Prisen lød på over 26.100 danske kroner. Et andet offer blev skudt i begge knae – til samme pris.

Prisen lå i et højere leje, når det drejede sig om mord.

Blandt lejemorder­ens ofre, som ikke bare skulle skades, men draebes, var en 37-årig kokainpush­er. Pusheren var kommet i klammeri med en gruppe albanere. Det var ikke hvilken som helst gruppe, for da problemern­e blev for store, tog gruppen kontakt til Giancarlo Orsini.

Draebt med fem skud

Federico Di Meo, som pusheren hed, blev skudt fem gange i brystet foran et supermarke­d i Rom – prisen lød ifølge lejemorder­en selv på over 106.000 kroner.

Et tredje af den koldblodig­e morders ofre var en lånehaj ved navn Sesto Corvini. Han blev draebt i sin varevogn i udkanten af Rom.

Ifølge The Mirror inkassered­e Giancarlo Orsini over 25.000 euro for mordet i 2013. Orsini fortalte senere til anklagerne, at han havde fået besked om, at mordet var en del af en vendetta – det italienske ord for haevn, som ofte handler om at sikre sin aere eksempelvi­s i forhold til familien eller andre, der er taet knyttet til personen. Altså at blod betales med blod.

Giancarlo Orsini havde udviklet sin metode med scooteren og daekkende hjelm til perfektion og var

Det billigste mord, der blev beskrevet i undersøgel­sen, havde en pris på kun 200 britiske pund

Sesto Corvini blev draebt af flere skud i oktober 2013. Giancarlo Orsini fik ifølge eget udsagn 25.000 euro for mordet.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANSA/POLFOTO ??
FOTO: ANSA/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark