Ekstra Bladet

Iran genvaelger formand

- PER MATHIESSEN

I Irans parlament er den moderate konservati­ve politiker Ali Larijani blevet genvalgt som parlaments­formand, selv om reformfløj­en vendt terraen ved valget i februar.

Larijani har vundet støtte blandt en del reformpoli­tikere på grund af sin støtte til sidste års aftale om det iranske atomprogra­m.

Adskillige parlaments­medlemmer stemte imod deres egen leder for Håbets Liste, Mohammad Reza Aref, for at stemme på Larijani, der vandt med 173 stemmer mod 103. Venner for livet. Henrik Sass kan ikke undvaere sin gamle ven Tommy Kamp. Socialdemo­kraternes gruppeform­and, Henrik Sass Larsen, har genoptaget forbindels­en med sin gamle, men omstridte ven Tommy Kamp.

– Vi har aftalt, at vi én gang om året går ud og får nogle øl og taler om gamle dage. Det andet har vi lukket, men en gang om året må vi kunne ses, siger han til Fyens Stiftstide­nde.

I oktober 2011 besluttede Henrik Sass ellers, at de to ikke laengere kunne ses. Omkostning­erne blev for store, da Tommy Kamps forbindels­e til Bandidos-rockeren Suzuki-Torben og andre tvivlsomme typer kostede Sass Larsen en toppost i Thorning-regeringen.

De to fortalte til flere medier,

at deres venskab var forbi – og de aldrig mere kunne mødes. Så sent som i marts forklarede Tommy Kamp til Ekstra Bladet, at intet havde aendret sig.

– Jeg ser ham på tv. Hvis du spørger, om det er en, jeg møder og kender, så er svaret det samme, som det var dengang: Nej, lød det fra Kamp.

Men nu erkender Henrik Sass Larsen altså, at de to ungdomsven­ner taler sammen igen.

– Jeg har skullet stå moralsk til ansvar for den måde, Tommy har levet en del af sit liv på. Men det må vel vaere hans sag, det kan aldrig blive min, siger han.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Sass Larsen.

pma@eb.dk

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ??
FOTO: HENNING HJORTH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark