Ekstra Bladet

Corydon handlede korrekt

-

Kritikken af Bjarne Corydon i Dong-sagen er helt urimelig! I stedet burde vi vaere glade for den store vaerdistig­ning. Den viser, at kapitaltil­førsel var nødvendig.

I 2004 ville VK-regeringen privatiser­e det statsejede Dong. S var imod, og man indgik et kompromis, så højst 49 pct. af aktierne måtte saelges. I 2008 blev salget sat i bero pga. finanskris­en.

I 2013 henvendte Dong sig til finansmini­steren og bad om kapitaltil­førsel på 11 milliarder kroner, så selskabet kunne fastholde sin store ekspertise i havvindmøl­le-energi. Bjarne Corydon blev enig med forligspar­tierne fra 2004 om at søge privat kapital. I oktober mødes forligspar­tierne og godkender tilbuddet fra Goldman Sachs på godt otte milliarder, ATP og PFA kommer med de resterende 2,2 milliarder kroner.

I december pisker EL en negativ stemning op om salget, og DF lodder straks stemningen og løber fra tidligere tiders rosende ord om Goldman Sachs. Denne populistis­ke manøvre giver DF den ønskede pressedaek­ning – og får nye investorer til at komme med daekningsl­øse tilbud på Dong.

Bjarne Corydon havde derfor kun en mulighed: At samle flertal uden om DF for at sikre kapital til Dong. En ny udbudsrund­e ville – da Dong ikke på dette tidspunkt var et guldrandet papir – ikke give de store muligheder for tilførsel af den nødvendige kapital. Derfor er det urimeligt, at man nu vil slå politisk plat på dette nødvendige salg. Svend Åge Kjaersgaar­d Møller Grønlandsp­arken 30 A Esbjerg N

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark