Ekstra Bladet

Sønderborg tryller igen

- HANS BJERREGAAR­D PR-FOTO hagar@eb.dk

Sønderborg Sommer Revy 2016: Herfra til folkelighe­den Medvirkend­e: Jeanne Boel, Rikke Buch Bendtsen, Karsten Jansfort, Rasmus Krogsgaard og Leif Maibom. Instruktio­n: Jeanne Boel Kapelmeste­r: Thomas Pakula

BBBBB

Integratio­nsminister Inger Støjberg vil nok spille en fremtraede­nde rolle i mange af årets revyer, men Sønderborg Sommer Revys behandling af faenomenet bliver vanskelig at overgå. Den er uhyre skarp og vaeldig original.

Én Inger Støjberg kan vaere vanskelig at kapere, men da nummeret kulminerer, har vi ikke faerre end fem af dem på scenen, og effekten er saerpraege­t.

Jeanne Boel og Rikke Buch Bendtsen synger hjerteskae­rende om manglen på rigtige maend i Sønderjyll­and

Ikke mindst fordi den sidste Støjberg, der dukker op, er den trinde revydirekt­ør Leif Maibom. Han har selv skrevet den beske og morsomme tekst, og Thomas Pakula har sat fin musik til ordene. Ved premieren sad den virkelige Inger Støjberg lige bag mig, og hun morede sig også, så vidt jeg kunne forstå. Men hun kunne vel dårligt sige andet.

Hjerter i brand

Originalit­et praeger i det hele taget den 35. udgave af Sønderborg Sommer Revy, og det slår igennem allerede i indledning­snummeret. Jeg skal ikke røbe, hvad det går ud på, men jeg har i hvert fald ikke set noget lignende i den sammenhaen­g.

For første gang i adskillige år er Flemming Jensen ikke med på scenen, men han gør savnet lettere at baere ved at have leveret et andet af de helt store numre i revyen.

’Han saetter hjerter i brand’ er den tilforlade­lige titel. Jeanne Boel og Rikke Buch Bendtsen synger hjerteskae­rende om manglen på rigtige maend i Sønderjyll­and, indtil de kaster sig ud i en storladen og helt absurd hyldest til landsdelen­s store Karsten Jansfort som tryllekuns­tner og Rikke Buch Bendtsen som hans assistent med nogle fugle, der har grund til bekymring.

søn, Carl Holst.

Hvinende ondt og samtidig forrygende morsomt er det, når de beskriver, hvad manden gør ved dem:

’Mit hjerte bliver forført, mit mellemkød bliver mørt.’

Kong Henrik

Karsten Jansfort gør sig blandt andet bemaerket som en saerdeles inkompeten­t tryllekuns­tner, der vil trylle fugle ud af luften. Nummeret starter skidt, ikke mindst for fuglene. Derefter går det ned ad bakke, og jeg graed af grin.

Skat er oppe i tiden. Om den sag har Rasmus Krogsgaard skrevet en fin sang,

som han synger selv til eget akkompagne­ment på ukulele. Teksten er skarp, men samtidig har den et overrasken­de, romantisk twist, og den løftes af den velsyngend­e Rikke Buch Bendtsen.

Kong Henrik er nok et andet af de store emner i dette års revyer. Leif Maibom giver ham godt:

’Hvis man vil integrere os fra fremmede nationer, skal man bare lade os vaere og gi’ os otte millioner.’

Thorleif fra Asserballe. Manden med de hvide tennissokk­er i turkise plastiksan­daler er lige så bimlende som vanligt

Thorleif fra Asserballe

Samme Maibom har naturligvi­s også sin faste figur, Thorleif fra Asserballe, med på scenen. Manden med de hvide tennissokk­er i turkise plastiksan­daler og det egenartede kropssprog er lige så bimlende som vanligt. Og det er også godt.

Som vaeldig meget andet i årets revy i Sønderborg.

 ??  ?? Farefugl faerd
Farefugl faerd

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark