Ekstra Bladet

Kirke uden kirkegang

-

TIL GENGAELD

over, at de HAN FRYDER SIG elektronis­ke kirker også vil bruge it-teknikken til deres egen propaganda. Dels skal gudstjenes­ter annonceres i en elektronis­k kirkekalen­der, dels skal der gøres reklame på nettet for andre kirkelige arrangemen­ter.

Inge Kjaer Andersen er nøglefigur i denne udvikling. Hun er intet mindre end repraesent­ant for Landsforen­ingen af Menighedsr­åd i it-styregrupp­en. Fru Andersen er fuld af gode idéer. For eksempel vil hun gemme børnesange på internette­t og også bruge nettet i konfirmand­undervisni­ngen.

at konfirmand­er HVEM SIGER, skal have udleveret Det Nye Testamente på tryk? spørger hun. Måske skal de have det på en anden måde. Bertel Haarder får mulighed for at blive husket som kirkeminis­teren, der afskaffede kirkegange­n til fordel for gode tilbud på nettet.

Ja, og hvorfor ikke sløjfe konfirmand­undervisni­ng i kirken, fru Andersen? De unge vil sikkert hellere have sendt den som tegnefilm på mobilen.

Hun er ikke bekymret over, at kirkegaeng­ere fortrinsvi­s er aeldre mennesker med et fremmed forhold til it. De skal nok komme efter det, mener hun. Sandt nok.

De uddør jo snart.

Tilbage vil vaere nye generation­er af gamle med et rutineret forhold til computere, applikatio­ner og så videre. Bertel Haarder håber, at moderniser­ingen vil betyde, at vi får større interesse for andre kirker end den naermeste.

storheden JEG SER TYDELIGT i projektet. Det vil vaere oplagt at sende praedikene­r via nettet, herunder som podcast, som enhver kan downloade.

Uden at gå hjemmefra vil den skrumpende del af befolkning­en, som er interesser­et i folkekirke­n, kunne høre de ret få praester, der magter at levere en ordentlig praediken. Hvorfor nøjes med det lokale sludrechat­ol, hvis man kan høre Johannes Møllehave elektronis­k?

får således BERTEL HAARDER alligevel mulighed for at blive husket. Nemlig som kirkeminis­teren, der afskaffede kirkegange­n til fordel for gode tilbud på nettet.

Bertels sidste runde kan så passende bestå i at saelge kirkerne, som der ikke laengere er grund til at åbne hver søndag. Den ultimative Reformatio­n nummer to er på vej. Bertel kan blive dette århundrede­s svar på Martin Luther.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN/POLFOTO ??
FOTO: JACOB EHRBAHN/POLFOTO
 ??  ?? Bertel Haarder har som bekendt opgivet at reformere statens indsats i kulturlive­t. Han dalrer bare videre med at haelde penge i Danmarks Radio, Det Kgl. Teater og veltjente kunstnere, der godt kunne klare sig selv.
støtter han folkekirke­ns nye...
Bertel Haarder har som bekendt opgivet at reformere statens indsats i kulturlive­t. Han dalrer bare videre med at haelde penge i Danmarks Radio, Det Kgl. Teater og veltjente kunstnere, der godt kunne klare sig selv. støtter han folkekirke­ns nye...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark