Ekstra Bladet

DET ER EN FEJL ...

-

CLAUS HJORT FREDERIKSE­N (V) har mange venner i erhvervsli­vet. De saetter så stor pris på finansmini­steren, at de både i 2011 og 2015 støttede hans valgkamp med sammenlagt omkring 400.000 kr.

Det skete via en diskret klub kaldet Liberalt Erhvervsfo­rum.

Problemet er bare, at donationer over 20.000 kr. skal opgives til myndighede­rne – men det glemte Claus Hjorts partiforen­ing i Rudersdal desvaerre.

FØRST DA TO journalist­er, der var i faerd med at skrive en bog om lobbyisme, henvendte sig, skyndte kredsforma­nden sig at indberette beløbet fra valgkampen i 2011 samtidig med, at hun undskyldte sin ’forglemmel­se’.

Finansmini­steren bedyrer selvfølgel­ig, at han intet har haft med sagen at gøre. Det kan man så tro på eller lade vaere – alt efter politisk tilhørsfor­hold.

SAGEN UDSTILLER på det pinligste den manglende kontrol med økonomisk støtte til partier og enkeltpers­oner. Ingen partiforen­ing har således fået kulegravet sine regnskaber de seneste 20 år!

De såkaldte erhvervskl­ubber, der er skudt op som paddehatte de senere år, er hemmelige.

TYPISK FÅR kredsen af medlemmer adgang til toppolitik­ere mod betaling af et årligt kontingent, og pengene tilflyder ikke bare V, men også K, S og LA i en lind strøm.

Konstrukti­onen er blevet kritiseret af flere antikorrup­tionsmyndi­gheder i Europa, og senest har Europaråde­t vaeret ude med riven.

MEN POLITIKERN­E – minus Enhedslist­en og til dels SF – lader som ingenting, for de har en åbenlys interesse i, at kontrollen er lemfaeldig Erhvervsli­vet elsker ham. eller ikkeeksist­erende. For taenk, hvis de rare penge udebliver på grund af myndighede­rnes snageri!

Det offentlige er enormt meget oppe på maerkerne, når det drejer sig om at kontroller­e almindelig­e lønmodtage­re. Og her hjaelper en undskyldni­ng om ’forglemmel­se’ sjaeldent. Bødeblokke­n bliver hevet frem.

Brug for langt større åbenhed omkring regnskaber­ne

MEN ALLE KRAEFTER synes opbrugt, når talen falder på kontrol af partistøtt­e. Man undgår jo helst at laegge sig ud med politikern­e.

Sagen med Claus Hjorts partiforen­ing må resultere i et opgør med hemmelighe­dskraemmer­iet og føre til langt større åbenhed omkring regnskaber­ne.

VI TROR DOG, at det bliver en sej kamp op ad bakke, da så mange politikere selv er syltet ind i det lukrative pengecirku­s.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark