Ekstra Bladet

SUPERLIGA

Glem alle de kloge hoveder og deres dom over saesonen. Ekstra Bladet giver ordet til de virkelige eksperter – tilhaenger­ne. Her kommer tribunens rå og ufiltrered­e mening om lige praecis din klubs udskejelse­r, siden saesonen startede i Farum midt i juli si

- KLAUS EGELUND MADS GLENN WEHLAST ege@eb.dk; mgw@eb.dk

Tabellen lyver aldrig.

Det mantra har vaeret fremført, siden den første undskyldni­ng for en sølvmedalj­e blev fremført. Det blev den sandsynlig­vis samtidig med, at point og tabeller blev indført.

Som oftest har det vaeret vinderne, der har sagt det, men en del tyder på, at det gaelder, uanset hvor man er endt i kapløbet om guldmedalj­erne.

I hvert fald er der en høj grad af selvindsig­t blandt fansene af de danske Superliga-klubber.

Ekstra Bladet har således bedt en superfan af hver af de 12 klubber om at komme med en vurdering af den saeson, der sluttede med guldmedalj­erne til FC København og nedrykning til Hobro i går.

Alle vurderinge­r ligger i deres fulde ordlyd på ekstrablad­et.dk/ekstra, men vi kan godt løfte sløret for, at også fans tror på, at tabellen aldrig lyver.

Således er der ikke mange stjerner at hente for Hobro, hvor fanformand Allan Andersen stikker en enkelt af seks mulige ud for den saeson, der forudsigel­igt endte i nedrykning.

Stjernepar­ade

Lige så sikkert forholder det sig i den anden ende, hvor der selvfølgel­ig stanges seks stjerner ud til FC København. For som Lars Thor Jensen siger det:

– Når man vinder The Double, er det seks ud af seks.

Ikke overrasken­de er der dog endnu et hold, hvor fanforvent­ningerne i den grad er blevet indfriet, og hvor de seks stjerner falder lige så hurtigt som i Parken. Det er i Haderslev hos Sønderjysk­E, der også af eksperter er skrevet op som saesonens helt store positive overraskel­se.

– Som saesonen skred frem, fortsatte de lyseblå med at imponere fodbold Danmark med få små bump undervejs. Og vi oplevede, at Sønderjyll­and samlede sig om holdet. Fodboldfeb­er i Haderslev ... Den er god nok. Belønninge­n blev Europa League og den første medalje i klubbens historie. Det har vaeret overvaelde­nde, skriver Maria Kammann, Sønderjysk­E-fan.

Ud over vurderinge­r af, hvem der har vaeret bedst og vaerst, samt hvor der skal saettes ind med forstaerkn­inger til naeste saeson, byder fansene også ind med et bud på, hvilket musik-nummer der bedst beskriver denne saeson, og der viser Sara Margren praecist, hvordan man som Viborg-fan har oplevet 2015/16-saesonen.

På en gang udviser hun både lettelse og håb frem mod efteråret, når hun på Viborgs vegne har valgt Take Thats sang ’Back for Good’.

På siderne her kan du se hver enkelt fans vurdering af deres hold, og de er naturligvi­s sat op i tabel-raekkefølg­e.

Den lyver nemlig aldrig.

Hele fan-undersøgel­sen kan laeses på ekstrablad­et.dk/ ekstra

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark