Ekstra Bladet

FORMEL 1 Frustreret Renault-boss:

I Daniil Kvyats påkørsel af Kevin Magnussen ødelagde danskerens bil og løb

-

MONACO (Ekstra Bladet): Når begge ens kørere ender deres grandprix for hårdt parkeret i en af Monacos mure, har man haft et hårdt raes.

Renaults joviale sportschef, Frederic Vasseur, var en frustreret mand, da han gjorde status over en søndag, hvor Jolyon Palmer mistede kontrollen over sin racer, kort efter det regnvejrsp­lagede grandprix var givet fri. Og hvor den degradered­e Red Bull-russer Daniil Kvyat siden torpedered­e hans danske kører.

Omskifteli­ge vejrforhol­d gav ellers muligheden for avancement, som kørerne gik fra regnvejrsd­aek til intermedia­te, og halvvejs i løbet blev det tørt nok til slicks.

Efter start bag safety car gik Kevin Magnussen straks på intermedia­te som den første kører overhovede­t.

Crashet

Det tegnede som det rigtige sats.

– Kevin bad os om tidligt at skifte til intermedia­te, hvilket var et godt traek. Problemet var, at vi så sad fast bag Wehrlein, siger Frederic Vasseur.

– Så kom crashet med Kvyat, som var en eller to omgange bagefter. Det var meget aggressivt og en skam, for det ødelagde løbet for os. Han havde intet at vinde eller tabe, når man er en omgang efter!

Daniil Kvyat blev flyttet fra Red Bull til Toro Rosso efter to påkørsler af Sebastian Vettel i Rusland. To løb senere forårsager han et nyt crash, som dommerne efterfølge­nde gav ham skylden for.

Til grandprixe­t i Canada bliver russeren rykket tre placeringe­r tilbage på startgridd­en og får samtidig to hak i kørekortet — han er nu oppe på syv, hvor 12 udløser straf.

Alligevel vil han ikke udtale sig om, hvorvidt Kvyat hører hjemme i Formel 1 med den nuvaerende kørsel.

– Jeg er meget mere fokuseret på mine egne gutter og vores bil. Jeg er ikke i deres team og vil ikke bedømme dem, siger franskmand­en.

– Min frustratio­n kommer fra det faktum, at vi ikke gjorde løbet faerdigt.

Kevin uden skyld

Kevin Magnussen endte sit løb efter endnu et crash, men her var han uden skyld.

– I sammenstød­et med Kvyat blev bundpladen beskadiget. Vi skiftede daek, men bunden var helt og aldeles ødelagt. Den var skyld i det andet crash, forklarer Vasseur.

Teamkammer­aten Jolyon Palmers ulykke havde sportschef­en ikke helt overblik over umiddelbar­t efter løbet.

– Jolyon havde hjulspind på langsiden. Måske var han lidt for optimistis­k, siger han og tilføjer, at det formentlig skyldes, at den britiske rookie ramte de hvide linjer på et fodgaenger­felt.

Soloulykke­n skete et par omgange efter, at Kevin Magnussen over radioen havde opfordret til, at den safety car skulle i pit.

— Han beklagede sig, men det er altid svaert. Hvis den safety car var stoppet tre omgange før, og crashet med Jolyon var sket der, ville alle have sagt, at den skulle have kørt flere.

Hjerneblød­ning

Kevin Magnussen var hurtigt ude af vagten i Monaco, men nåede at give sin forklaring til blandt andre 3+, inden han skulle til møde med ingeniører og nå et fly.

— Jeg kunne maerke, at jeg fik et skub bagi. Han kom så op på siden af mig, og vi kørte ind i vaeggen, og så sad vi fast. Det var lidt en hjerneblød­ning, siger han.

Daniil Kvyat var også bramfri i sin vurdering af situatione­n, og hvordan hans egen karriere har udviklet sig de naeste par måneder:

– Episoden med Magnussen var bare en lille dråbe i et stort hav af lort. Det var en skidt dag, hvor vi missede muligheder­ne …

Jeg kunne maerke, at jeg fik et skub bagi. Han kom så op på siden af mig, og vi kørte ind i vaeggen, og så sad vi fast. Det var lidt en hjerneblød­ning

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark