Ekstra Bladet

Kevin: F1 skal vaere sexet, men sikkert

-

MONACO (Ekstra Bladet): Under grandprixe­t i Monaco besluttede Formel 1’s tekniske gruppe at indføre ekstra beskyttels­e af cockpittet til den kommende saeson, hvor racerne skal udstyres med en sikkerheds­bøjle, den såkaldte ‘halo’.

Det bliver en modificere­t og slankere udgave af den bøjle, Ferraris Kimi Räikkönen kørte med under vintertest.

Red Bull’s skaerm blev bedre modtaget af både fans og kørere, men F1-bosserne mente ikke, at der var udført tilstraekk­elig test til, at det kunne blive løsningen.

– Det er svaert at bedømme uden at have prøvet dem. Skaermen ser paenere ud end halo’en. Men heldigvis er det ikke op til mig at traeffe disse beslutning­er, siger Kevin Magnussen om udsigten til at skulle køre med en bøjle over hovedet.

Saerligt Lewis Hamilton har vaeret stor kritiker af den øgede cockpit-sikkerhed. Fordi det aestetisk er grimt, og Formel 1 skal vaere farligt.

Bilen skal vaere hurtigere

Kevin Magnussen ser anderledes på situatione­n:

– Formel 1 skal se sexet ud, men vi kan ikke lade vaere med at gøre, hvad der er nødvendigt for sikkerhede­n. Jeg har ikke rigtig lyst til den, men heller ikke at jeg selv eller andre skal dø. Hvis det hjaelper på sikkerhede­n, er du nødt til at indføre den.

Derimod glaeder han sig til det nye reglement, som efter planen allerede til 2017 skal forbedre omgangstid­erne med tre sekunder.

– Jeg synes, bilen skal vaere hurtigere. Bilerne er blevet langsommer­e og langsommer­e siden 2004, mens sikkerhede­n er blevet bedre og bedre. Det skulle ligesom have fulgt hinanden, så farten på bilerne presser på sikkerheds­reglerne. Ikke omvendt, siger Kevin Magnussen.

Blandt andet skal bredere daek hjaelpe til. Prototyper på disse blev fremvist i Monaco af Pirelli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark