Ekstra Bladet

En velkommen sejr

-

til Monaco i håbet om MANGE TAGER at score den store kasino-gevinst, og man må sige, at Lewis Hamilton sikrede sig den firehjuled­e jackpot med den lidt heldige sejr i fyrstedømm­et.

I regnvejret blev løbet startet bag safety car, og det fjernede muligheden for rokader i henhold til startopsti­llingen. Daniel Ricciardo fløj af sted fra en sløv Rosberg, som kaempede noget med at finde grebet og farten. Omsider blev der givet teamordre til Rosberg, og han måtte lade Hamilton gå forbi.

På omgang 14 skifter Sebastian Vettel fra regndaek til intermedia­tedaekket, og han er straks hurtigere end de andre på banen. Jeg undrede mig over, at det tog andre teams så laenge at tage beslutning­en om at følge samme strategi.

tog Mercedes beslutning­en PÅ OMGANG 21 om, at Rosberg skulle skifte til samme type daek som Vettel, og mange andre fulgte snart trop. Til sidst var det faktisk kun førende Ricciardo og Lewis Hamilton som toer, der ikke havde foretaget et daekskifte. Red Bull-køreren skiftede så, og Lewis Hamilton fortsatte på sine regndaek og var håbløs langsom på den optørrende bane.

Det blev efterhånde­n tydeligt for enhver, at Hamilton ville forsøge at fortsaette på sine regndaek, indtil banen var tør nok til at gå på slicks, og jeg sad hjemme i stuen og var langtfra enig i den beslutning. Hamilton ville løbe en kaempe risiko, hvis han skulle på slicks før alle andre, fordi en bane, som kun er tør i det smalle racingspor og nogle steder i skyggen stadig våd på hele banen, er mega-risikabel at begå sig på med slicks-daek.

Jeg spåede, at Hamilton ville ’saette den i hegnet’, når han skulle have slicks på, men faktisk fik englaender­en trukket sit stint ud så laenge, at banen var så tør, at mange teams skiftede samtidigt med ham.

kostet at køre så DET HAVDE DOG langsomt på de sidste omgange, at Lewis Hamiltons lidt heldige sejr i Monaco var godt for Formel 1-spaendinge­n i toppen.

Ricciardo nu havde indhentet Hamilton, og jeg vidste godt, at når Hamilton skulle køre sin første omgang på slicks, kunne den umuligt blive lige så hurtig som Ricciardo på sine intermedia­tes. Ergo ville Ricciardo komme ud før Hamilton, da han en omgang senere foretog sit stop.

Men, men, men ... Hamilton havde heldet på sin side. Da Daniel Ricciardo kom flyvende i pit, var der sket en misforståe­lse om, hvilke daek der skulle på, og det betød det forfaerdel­ige, at der slet ikke var noget klar, da bilen blev haevet op og fik afmonteret sine hjul.

Det tog en evighed (ni sekunder) at komme med det rette gummi, og da Ricciardo igen kommer ud på banen, var det trods det fatale stop alligevel lige i haelene på Hamilton. Det må vaere surt at tabe et løb på den måde, men der vil altid vaere tabere i Monaco.

APROPOS tabere i Monaco skal der på den liste tilføjes folk som Jolyon Palmer, Daniil Kvyat, Max Verstappen, Marcus Ericsson og desvaerre også Kevin Magnussen.

Førstnaevn­te crashede uheldigt bag safety car, inden løbet overhovet var begyndt. Han fik givet for meget gas, lige inden han kører hen over fodgaenger-overgangen, som i regnvejr på det hvide maling er glat som is.

Max Verstappen havde heller ikke meget held i Monaco. Sidste år kørte han galt på spektakula­er vis i et overilet forsøg på en overhaling, og i år kørte han først galt i kvalen, og i løbet var han i hegnet to gange, før

det omsider var slut for hollaender­en, som nok skal laere at skrue lidt ned for blusset, når hegnet står så taet på kørebanen.

Daniil Kvyat og Kevin Magnussen krydsede klinger, og det endte med dem begge i hegnet, og i denne episode gjorde Kevin i mine øjne intet forkert.

inden det gik galt, så ET PAR SVING det ud, som om Kevin lavede en kørefejl og kom ved Swimmingpo­olchikanen skidt ud af svinget, men Kevin kunne senere fortaelle, at Kvyat faktisk påkørte danskeren bagfra, hvilket forklarer den dårlige udgang på svinget.

Men russeren var ikke faerdig med at kvaje sig, for i Rascassesv­inget forsøgte han med en håbløs overhaling som aldrig ville kunne lade sig gøre, og de endte begge med at køre i autovaerne­t.

Kevin kunne dog fortsaette, men ramte igen autovaerne­t på egen hånd, lidt efter han havde fået sine slicks-daek på – exit Magnussen.

Der var omvendt også folk, som vandt i Monaco, og en af dem var mexicanske Sergio Pérez, som i sin Force India racer virkelig havde fart på. Han kørte på omkring omgang 50 de hurtigste tider af alle på banen, og han var oppe på en tredjeplad­s, hvilket må siges at vaere yderst imponerend­e af ham og teamet.

styrede begivenhed­erne LEWIS HAMILTON oppe foran, og til sidst i løbet kørte han imponerede hurtigt på sine ultra-soft-daek, som nu havde rigtig mange omgange på bagen. Englaender­en vandt, og som sidegevins­t kunne han se sin teamkammer­at Nico Rosberg have en skidt eftermidda­g uden overhovede­t at have fart i bilen. Tyskeren sluttede syver efter et pinligt tab af en placering til Nico Hulkenberg få meter før slutflaget.

Denne søndag satte gang i Hamiltons forsvar af VM-titlen, og det var godt for Formel 1-spaendinge­n i toppen. Marcus Ericsson forsøgte sig med en overhaling samme umulige sted, som Kvyat gjorde det på Magnussen, og svenskeren gjorde det endda på sin teamkammer­at, så de bege endte i autovaerne­t.

Lewis Hamilton styrede begivenhed­erne oppe foran, og til sidst i løbet kørte han imponerede hurtigt på sine ultra-soft-daek

Rosberg havde et skidt race, og det skulle ikke blive til rekordmang­e fem sejre i traek i Monaco. At blive overhalet få meter før slutflaget er heller ikke klaedeligt.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ??
FOTO: JAN SOMMER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark