Ekstra Bladet

POLITIET OM ANGREB MOD STUDENTERV­OGNE: Det er første gang vi har haft voldssager

Studenter er blevet angrebet med aeg, sten og syreholdig vaeske

- SIGNE BREITENSTE­IN JOSEPHINE FOGSGAARD PRIVATFOTO signe@eb.dk; jnf@eb.dk

Tre studenterv­ogne blev i weekenden udsat for grove angreb, da årets studenter var ude for at fejre huen. Senest har to kvindelige studenter fået sprøjtet en tilsynelad­ende syreholdig vaeske i ansigtet.

Ove Larsen, efterforsk­ningsleder på City ved Københavns Politi, har aldrig oplevet så grove angreb mod studenter.

– Jeg har vaeret i systemet i mange år, og det er første gang, jeg hører om det. Jeg kan ikke udelukke, det er sket før, men det er første gang, vi har haft deciderede voldssager, hvor folk er blevet sprøjtet i ansigtet, siger Ove Larsen.

Vognen, der blev angrebet med syre, var købt af Gallakørse­l.dk, som ejes af Bo Arleth. Han har kørt studenterk­ørsel i ti år, men det er også første gang, han har oplevet sådanne angreb.

– Det sker af og til, at der er nogen, der skyder med vandpistol­er eller kaster vandballon­er efter studentern­e. Der er rimelig normalt. Men det, at man haelder kemikalier i en vandpistol og sprøjter på studentern­e, er en stupid og syg opførsel. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger han.

Bagholdsan­greb

Fredag blev en gruppe studenter udsat for et bagholdsan­greb, da de kørte fra Brydes Allé på Amager. En gruppe unge indvandrer­e blokerede vejen med affaldscon­tainere og biler, så lastbilen blev holdt tilbage. Og så overdaenge­de de studentern­e med aeg, olie og mel.

Søndag aften blev nogle hfstudente­r angrebet med aeg, mens de var på vej fra et besøg hos en familie i Avedøre til en anden familie. I Albertslun­d blev der kastet vandflaske­r efter dem, og på Gavlhusvej i Tingbjerg blev der kastet sten.

Bo Arleth bekraefter, at der de seneste år er sket en stigning i angreb mod studenter på studenterk­ørsel.

– Det er først inden for de seneste par år, jeg har oplevet det. Men dengang havde jeg også kun en bil, hvor jeg i dag har syv. Vi bliver i hvert fald oftere ramt af aeg og Festglade studenter blev fredag angrebet på Brydes Allé på Amager i København.

Jeg har vaeret i systemet i mange år, og det er første gang, jeg hører om det

halvubehag­elige situatione­r end tidligere, siger han og tilføjer, at de angreb, man har hørt om i år, har vaeret ud over det saedvanlig­e.

– Det bagholdsli­gnende angreb på Amager, hvor man blokerede med containere, så bilen ikke kunne køre videre, er i en kategori,

som jeg ikke har set før. Det er over graensen for, hvad der er drengestre­ger og fis og ballade, siger Bo Arleth.

Sagerne efterforsk­es

Politiet ved stadig ikke, hvem der stod bag syreangreb­et på de to piger, hvad motivet var, eller hvilken vaeske der praecis var i vandpistol­en.

– Hospitalet har taget prøver af vaesken, som vi eventuelt kan få identifice­ret. Det har betydning for en eventuel straffesag, om det er en lemlaesten­de vaeske eller noget, som er mere uskyldigt. Det har jo vaeret slemt nok for de piger, som har fået udslaet og synsbesvae­r lige i øjeblikket, siger Ove Larsen.

Bagholdsan­grebet på Amager efterforsk­es fortsat og er ifølge politiet en sag om ordensbeke­ndtgørelse for forstyrrel­se af fred og orden på gader. – Det var vores store festdag, fortaeller Anne Seestedt og Lina Bindholt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark