Ekstra Bladet

En Beatle kom til byen

- ALLAN LYKKE

Det var ikke svaert at se og høre, hvem der var i Herning i går. Allerede da man svingede ind mod byen fra motorvejen, blev man mødt med en flag-allé med hans navn og portraet. Videre ind mod byen hang plakater med samme budskab.

I byen lød hans musik fra butikker og restaurant­er, på torvet blev hans musik med de gamle venner spillet fra en interimist­isk scene, og på Hotel Eyde i midtbyen havde man såmaend tilbud på en speciel ’Paul McCartney koncert-buffet’. Pris: 298 kroner. Jo, en vaskeaegte Beatle var i byen til koncerten i BOXEN, hvor 12.500 tilhørere sad parate til at nyde de stedsegrøn­ne toner fra ophavsmand­en til nogle af historiens fedeste sange.

Vegetar i årtier

Hotel Eyde får dog naeppe ros af hovedperso­nen med valget af føde i McCartneym­enuen.

Den 74-årige legende har vaeret vegetar i årtier – og vegetar af den strikse type, der ikke tillader folkene omkring sig at saette taenderne i kød af nogen art.

Ikke hvis de vil beholde deres job, i hvert fald.

Men ’Paul McCartney koncert-buffet’ bød både på varmrøget laks, langtidsst­egt kalveculot­te og kylling stegt med citron og krydderurt­er.

Desserten var nok mere til Sir Pauls smag: Vanilje-pannacotta, chokoladek­age og diverse oste.

Nå, nu boede Paul McCartney vist ikke på hotellet under opholdet – det sagde personalet i hvert fald – så han lever nok videre i lykkelig uvidenhed.

’Poul McCartney’

På biblioteke­t holdt Beatleseks­perten og musik-journalist­en Per Wium en såkaldt ’samtale’ med interesser­ede om McCartney og The Beatles. En snes stykker havde sagt ja til indbydelse­n. Men heller ikke det arrangemen­t var uden sine fadaeser.

Ikke Wiums skyld – han ved, hvad han taler om. Men den plakat, biblioteke­t havde fået fremstille­t, fortalte om et møde med Poul McCartney – altså Paul stavet med o.

Ikke alt for tjekket, for at sige det mildt.

all@eb.dk

 ??  ?? 12.500 publikumme­r sad klar i Herning til at høre legenden.
12.500 publikumme­r sad klar i Herning til at høre legenden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark