Ekstra Bladet

ISLAND REMAINS

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Island var ikke en flok turister på tur. Det var en sand invasionss­tyrke. England er faerdig med EU ... og faerdige ved EM.

En triumf skabt i Superligae­n. For det var den tidligere FCK-kaempe Ragnar Sigurdsson, der var kampens helt overvaelde­nde oplevelse.

Lad os bare slå ned på det faenomenal­e saksespark, som eks-FCK’eren fyrede af midt i anden halvleg, da sensatione­n var på vej. Joe Hart blev tvunget ud i en refleksred­ning ... ellers var det allerede der blevet 3-1.

Og få minutter senere var Sigurdsson atter i fokus, da han pressede sig selv til det yderste i en ekstrem løbeduel med lynhurtige Jamie Vardy. I sidste øjeblik kom den den islandske kaempe ned med en reddende tackling.

Så har vi endda ikke naevnt Ragnar Sigurdsson­s mål.

Sat til vaegs

Kari Arnason steg uimodståel­igt op over Wayne Rooney og headede bolden ind mod den fremadstor­mende Ragnar Sigurdsson, der efterlod Kyle Walker på flade fødder og huggede udligninge­n ind bag Joe Hart.

Seks minutter spillet – og to spillere med Superligaf­ortid i AGF og FC København havde sat Manchester United, Tottenham og Manchester City til vaegs.

Målet bragte balance i regnskabet på tavlen ... 1-1. Men på det mentale plan var det meget mere end en udligning.

Island havde startet kampen nervøst. Foraerede masser af rum til England. Og det gik galt alt, alt for tidligt. Udskaeldte Raheem Sterling havde fået chancen fra start. Og han viste sig tilliden vaerdig, da han drønede fra Birkir Saevarsson og kom alene med keeper Hannes Halldorsso­n. Da den islandske målmand kastede sig ned i bolden, faldt Sterling hurtigere end det engelske pund efter EU-afstemning­en i sidste uge.

Straffespa­rk – og Wayne Rooney gjorde det sikkert til 1-0. Som dansker var det svaert ikke at taenke tilbage på VM-opgøret mod netop England i Niigata i 2002.

Der fumlede Thomas Sørensen et hovedstød fra Rio Ferdinand over egen mållinje efter fire minutter ... og det kom de rød-hvide sig aldrig over.

Siden den kaempe skare af islandske fans landede på den franske kyst, har de stået der på tribunerne i Saint Etienne, Marseille, Paris ... og nu Nice.

Så røg Hodgson

Med en knytnaeve hamret i brystkasse­n og et dybt primalt ’huuu’ stønnet rytmisk ned mod grønsvaere­n.

Det her var ikke en flok turister på tur. Det var en invasionss­tyrke.

Vikinger med blod i øjnene – uden overgivels­e i tankerne. Så meget anderledes end den danske overgivels­e i Niigata.

I Nice skulle vejen banes mod Paris.

Den hurtige udligning lettede jobbet. Og da Island serverede en gang mos/granittiki-taka, kunne Kolbeinn Sigthorsso­n smaske kuglen forbi Joe Hart, der tog laengere tid om at komme til jorden end et stort snefnug.

2-1 til Island – vejen til sensatione­n var banet.

Og den engelske landstraen­er Roy Hodgson tog også konsekvens­en og sagde op umiddelbar­t efter kampen.

Og nu står vikingerne fra nord atter i Paris – og skal knaekke Frankrig på søndag.

 ?? FOTO: AP ?? Niceland
FOTO: AP Niceland

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark