Ekstra Bladet

Det svinger for Italien

ÅH, BUFFON: De azurblås målmand har gjort det til sit varemaerke at svinge sig i overligger­en, når Italien har vundet. Og det kan godt blive til flere ture

- Gisle Thorsen gisle@eb.dk

SAINT-DENIS (Ekstra Bladet): Gianluigi Buffon hang i overligger­en som en italiensk udgave af Tarzan, mens det italienske sejrsbrøl steg mod aftenhimle­n i Saint-Denis.

Det er sådan, at italienern­e ønsker at se deres målmand. Ved denne EM-slutrunde har han gjort det til sit varemaerke at svinge sig i overligger­en, når Italien har vundet, og selv om Tyskland nu venter i kvartfinal­en, kan det godt blive til flere svingture for den 38-årige legende.

For der er et eller andet over Antonio Contes hold, som mange ellers ikke troede meget på, da det rejste til Frankrig.

Det blev af kritikerne kaldt det vaerste italienske landshold i 50 år, men det er noget af det vaerste sludder, der er sagt i 50 år. Ja, Verratti er skadet, og det samme er Marchisio, men Italien har et hold. De ER et hold.

Se, hvordan de fejrer deres mål. Se, hvordan de fejrer deres sejre. Det er alle sammen. Sammen. Det er Buffon, Florenzi og Parolo på banen, Zaza, Sturaro og Insigne på udskiftnin­gbaenken.

Det er traenere, ledere, og hvad der ellers løber rundt i det tekniske område. De forvandles til én stor, azurblå jubelbunke, når det går Italien godt, og godt det går det dem i Frankrig.

Alt andet end ’catenaccio’

Så Spanien var favoritter? Javel så. Det kunne bare ikke ses på banen på det franske nationalst­adion i Parisforst­aden Saint-Denis, og det lå på en eller anden måde i den lumre luft, at det ikke skulle vaere Spaniens aften.

En halv time før kampen bød stadion-dj’en de spanske fans op til dans med ’Eviva España’. Uden succes. De blev haengende i stadionbar­en. Det var første varsel for de dobbelte spanske europamest­re.

Det andet kom i det sekund, den tyrkiske dommer Cüneyt Cakir fløjtede opgøret i gang. Naermest samtidig blev sluserne i himlen over Stade de France åbnet for vid gab.

Folkene på de på dyre pladser midtfor flygtede op på midtergang­ene, og stående kunne de se Italien overfalde de spanske spillere. Hvis man tror, at Italien kun er godt forsvarssp­il, skal man gøre sig selv den tjeneste at gense det første kvarter af 1/8-finalen.

Det var en alt anden end en omgang tarvelig ’catenaccio’ (italiensk forsvarssp­il, red.), som Italien serverede på Stade de France, og havde det ikke vaeret for David de Gea, var Spanien kommet tidligt bagud.

Få tromme-slag

Nu skulle Italien så vente helt frem til 33. minut, før Giorgio Chiellini med skinnebene­t fik skrabet bolden forbi den spanske keeper, da

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark