Ekstra Bladet

Nu er I giganter, Island!

- Allan Olsen

Europa i fredags. Til grin i hele fodboldver­denen HÅNET I HELE i dag. Opskriften den samme: Ud af Europa. Jo, England tog lige turen fra Brexit til slagtebaen­ken. Engelske medier har hvaesset kniven over den måske største slutrunde-skandale, noget engelsk landshold har leveret – og hvor den engelske befolkning i Brexit-afstemning­en var kløvet i to, så er samtlige englaender­e vist sammen om at svine indsatsen mod Island til.

Og hold nu kaeft, hvor var de også ringe, de englaender­e, der viste sig frem i en slowmotion udgave.

kunne ingenting, Wayne Rooney RAHEEM STERLING var en omvandrend­e fejlafleve­ring og bandt ingenting sammen i en sønderrive­nde dårlig indsats, mens forsvaret på begge de islandske mål var forbavsend­e passive.

Men lad os glemme englaender­ne. De skal nok få masser af spalteplad­s derhjemme – og når de strøg ud af EM på røv og albuer, så var det naturligvi­s også, fordi Island igen leverede et sandt lavaudbrud af kraefter, uhyggelig effektivit­et og nogle brystkasse­r, der var skudt helt frem i den flotte blå trøje.

Efter 20 minutter. To forsøg på kassen, to mål – og et kaempe comeback efter Englands chokføring. Det første en aegte signatursc­oring efter indkast, men det andet var jo islandsk tiki-taka!

Island blev af Cristiano Ronaldo hånet for lilleputme­ntalitet, der gik ud på, blot at forsvare, men mod England var den fuldstaend­ig vaek. Det var et modigt hold, der tog de rette chancer og turde holde på kuglen – og ja, de stod dyyybt i anden halvleg, men mod et så uopfindsom­t engelsk mandskab var problemern­e ikke overvaelde­nde.

godt vaere, at de ikke bringer megen opfindsomh­ed SÅ KAN DET til spillet, men hvor er det en sammentømr­et enhed, der er så svaer at bryde op.

Nu står de islandske vulkanigan­s og deres elskede landshold som ubesejrede i gruppespil­let, har scoret i samtlige deres kampe – og skal nu møde de franske vaerter.

Det er fandeme en saga vaerdig – og der er intet hold, der laengere kan affeje den lille nation med de blot 330.000 indbyggere som en lilleput.

På fodboldban­en er de blevet en kaempe, og vi kan kun skule op mod øen langt oppe i Atlanterha­vet – og fryde os over, at deres vinter er noget laengere end vores …

Det kalder på den dybeste respekt, hvad Lars Lagerbeck har praesteret med sine ukuelige vikinger, hvor den tidligere Ragnar Sigurdsson mod England fremstod som høvdingen over dem alle.

Salget af islandske trøjer skulle i øvrigt vaere eksplodere­t som følge af togtet i Frankrig. Jeg vil sgu også ha’ en …

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark