Ekstra Bladet

Er du blevet vanvittig, Messi!

-

beskaeftig­er Ekstra Bladet NORMALT sig ikke voldsomt med spillere, der stopper på landsholde­t – altså hvis det da ikke lige drejer sig om det danske.

Når verdens bedste og mest sevaerdige fodboldspi­ller gør det i en alder af 29 år, så må der bare vaere undtagelse­r. En drastisk beslutning fra Barcelona-giga-stjernen taget i en flammende skuffelse over endnu en tabt finale med det argentinsk­e landshold.

Den fjerde tabte Copa Americafin­ale på stribe og oven i købet med et braendt straffespa­rk fra boldbegave­lsen selv.

En af den slags beslutning­er, hvor det bare har sortnet for øjnene af Messi – og hvor bunken af skuffelser efterhånde­n ligner en kategori 1-stigning i Tour de France.

Er det forståelig­t? Naeh, naermere vanvittigt, men skal man prøve at kravle ind i Lionel Messis hjerne, så er presset formentlig en del af forklaring­en. Hvem er det, man kigger på, når forventnin­gerne fra de fodboldgal­e argentiner­e bliver skruet i vejret? Hvem er det, de hele tiden sammenlign­er med Diego Maradona? Hvem er det, der forventes at baere et helt hold på et par temmelig smalle skuldre? Jep – Messi, Messi, Messi.

at situatione­n i det argentinsk­e fodboldfor­bund er fuldstaend­ig kaotisk, og at Messis ønske om en ny frontmand ikke lykkedes, jamen, så har man da en i hvert fald en forståelse af, hvorfor Lionel Messi har sagt stop.

Barcelona har naeppe presset på for et landsholds­stop, men sidder lige nu og klapper voldsomt i haenderne. Stille, selvfølgel­ig – men voldsomt godt tilfredse.

Der er nemlig stor forskel på, når Christian Eriksen lige napper flyet fra London til København for at slutte sig til Hareides landshold – og så de ofte lange ture, som sydamerika­nerne tager fra Europa, når de skal traekke landsholds­trøjen over hovedet.

Det har også kostet et fald i praestatio­nerne hos Barcelona – og ofte er der ikke lang ferie og dermed mulighed for at genoplade batteriern­e, når man hedder Lionel Messi. Copa America spilles nemlig – for det meste – hvert andet år og med VM hver fjerde, så er der langt imellem de rigtig fede ferier.

Derfor vil Barcelona ikke skubbe på for at omgøre Messis beslutning, men det er der forhåbentl­ig andre, der vil.

Det rigtige svar vil vaere at give det et, to eller tre skud mere. At vaere manden, der tager ansvaret på sig og genrejser Argentina

alt for tidligt, at en DET ER NEMLIG af spillets smukkeste figurer gennem historien ikke laengere skal baere en af de flotteste landsholds­trøjer, der nogen sinde har set dagens lys.

Ved VM om to år i Rusland vil Messi altså stadig kun vaere 31 år gammel og formentlig stadig en nydelse på en fodboldban­e. I en tid, hvor defensiv organisati­on står højt på mange nationers traeningss­kemaer, så har vi i den grad brug for spillere, der på egen hånd kan afdrible en mand og skabe de rum, der bliver faerre og faerre af.

Hvor den lille magiker er elsket, respektere­t og naermest helgenkåre­t i Barcelona, så har han aldrig haft samme status i Argentina. Landet, han forlod som 13-årig for at flytte til Barcelona, fik dermed aldrig knyttet taette bånd som dem, Maradona havde og fortsat har med det argentinsk­e folk.

Det kan også vaere en mulig forklaring, at han aldrig har oplevet de forvente argentiner­es ubetingede hyldest – og derfor på de kanter fortsat står i skyggen af Maradona.

SKYGGE, der blot vil vokse sig EN endnu større, hvis et braendt straffespa­rk bliver Lionel Messis endelige exit fra det argentinsk­e landshold, mens Maradonas VM-triumf fra 1986 vil stå knivskarpt.

På trods af, at han faktisk har scoret imponerend­e 55 mål i 112 landskampe.

Når nu sveden er tørret af panden, og skuffelsen fordøjet, så er forventnin­gen herfra, at vi igen ser Messi på det argentinsk­e landshold.

Ja, han er skuffet over ikke at vinde titler med Argentina, men er svaret på det virkelig at stille støvlerne på hylden? Nej, det rigtige svar vil vaere at give det et, to eller tre skud mere. At vaere manden, der tager ansvaret på sig og genrejser Argentina, der trods alt når frem til finalerne, men åbenbart har svaert ved at lukke dem.

Landsholds­fodbolden vil i hvert fald vaere noget fattigere uden Lionel Messi – og det vil VM i 2018 også vaere.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark