Ekstra Bladet

FORGYLDTE VAGTHUNDE

-

PUNG UD! Vi gider sgu ikke alt det bøvl med standardpr­ocedurer og pladder ...

DET ER åbenbart holdningen i Rigsrevisi­onen. De er ganske vist vores alle sammens vagthund – haevet over alt andet og dermed også uden en overkontro­llants hede ånde i nakken.

ALENE den rolle skulle man tro forpligted­e til at vaere ekstra påpasselig med at passe på statens penge til sidste femøre. Men sådan er det ikke, som Ekstra Bladet tidligere har dokumenter­et, og som vi gør det igen i dag: Det er snarere tvaertimod. De opfører sig som konger. Nu også højt haevet over almindelig personalep­olitik i den besvaerlig­e afdeling.

FOR AT slippe af med nogle medarbejde­re i en fart hiver Rigsrevisi­onen for eksempel bare den store tegnebog frem. Skatteyder­ne betaler jo. Folk får 17 og 24 måneders løn. I flere tilfaelde har man derudover udbetalt store kontante beløb for at få ansatte ud af røret i en fart.

selvfølgel­ig vaere meget DET KAN charmerend­e, at folk, der ikke laengere ’kan praestere’, som det udtrykkes, bliver forgyldt og lodset ud i ekspresfar­t. Der er der nok mangen en nedslidt murerarbej­dsmand, der vil se misundelig­t på.

RIGSREVISO­REN selv tilstår frejdigt, at sådan gør de altså bare, fordi det er nemmest og mest praktisk i forhold til alternativ­et: At de ansatte skal prøve, om de ikke kan udfylde en anden plads i en prøveperio­de. Men uha nej – det tager for lang tid, og vi andre skal vist bare bøje Skattekron­erne sidder løst hos rigsreviso­r Lone Strøm, når det drejer sig om at få folk hurtigt ud af klappen. os beundrende i støvet for, at Rigsrevisi­onen er en arbejdspla­ds, hvor man skal vaere absolut creme de la creme for at vaere ansat.

afskedigel­se efter EN DIREKTE reglerne er åbenbart ikke mulig, for så skal man jo argumenter­e for den. Og det er åbenbart helt udelukket. Den ubehagelig­e opgave slipper man så rart for, når man bare kan stoppe en pose penge i lommen på dem. Endelig kunne en god ledelse måske have holdt medarbejde­rne i skarp form med efteruddan­nelse, jobrotatio­n eller lignende. Andre fagforbund måber, når de hører, hvordan man klarer problemern­e i ’de højere luftlag’, som en 3F-formand udtrykker det.

Laes også side 6 og 7.

Folk, der ikke laengere ’kan praestere’, som det udtrykkes, bliver forgyldt og lodset ud i ekspresfar­t

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark