Ekstra Bladet

HVEM VIL VAERE MILLIONAER HER?

-

Hvem er det egentlig, Anders Samuelsen kaemper for?

HVOR ER alle millionaer­erne, når man har brug for dem?

EFTER EN uges politiske bravallasl­ag om topskatten er der stadig ét afgørende spørgsmål, vi mangler svar på: Hvad vil de godt 40.000 danskere, der tjener mere end en million kroner om året, bruge skattelett­elsen til? Vi har hørt Anders Samuelsen udtale sig på deres vegne. Han er sikker på, at det vil skabe flere arbejdspla­dser.

DET ER nogenlunde lige så trovaerdig­t som at garantere, vi får hvid jul i år. Ingen ved, om det vil skabe flere arbejdspla­dser. Heller ikke Samuelsen.

JEG ER en af dem, som vil få gavn af Samuelsens topskattel­ettelse. Og min skattelett­else vil ikke gå til at skabe nye jobs. Jeg vil sikkert bruge pengene på at invitere konen på en ekstra weekendtur sydpå. Det bliver hun sikkert glad for, men det gavner jo ikke rigtigt økonomien i Danmark, at jeg sidder ved den spanske solkyst og nyder et glas sangria.

VI HAR til gengaeld hørt flere, der tjener mere end en million kroner om året, udtale, at de ikke synes, det er en fornuftig måde at omfordele skattekron­erne på, og at de på ingen måde synes, de har brug for en kaempe skattelett­else. Jeg har det selv på samme måde.

MEN DET preller helt og aldeles af på Anders Samuelsen. Højt oppe fra traeets øverste gren råber Samuelsen ned til os, at der er tale om ren jantelov. Der peges fingre ad de rige, og de bliver udstillet som ekstravaga­nte. Ren voksenmobn­ing. Også af Samuelsen selv. Ifølge ham har statsminis­teren endda strikket ’Helhedspla­nen’ sådan sammen, at han kommer til at ’fremstå usympatisk’, bare fordi han kaemper for, at de, der tjener mere end en million kroner om året, skal slippe mange hundrede tusinde kroner billigere i skat.

MEN HVEM er det egentlig, Anders Samuelsen kaemper for?

DEN ENESTE fra den øverst indkomstkl­asse, der med stor entusiasme har bedt Anders Samuelsen stå fast, er milliardae­r Lars Seier Christense­n fra Saxo Bank. Og Lars Seier betaler mig bekendt skat i Schweiz.

VIRKELIGHE­DEN ER vel, at de, der har millionløn­ninger, sagtens selv kan finde ud af at nedbringe deres skat. De behøver ikke Anders Samuelsens hjaelp. De har fiffige revisorer og snedige selskabsko­nstruktion­er, der nok skal h jael pede m på vej.

BRUG PENGENE, hvor der er beviselig brug for dem. Brug pengene blandt de laveste indkomster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark