Ekstra Bladet

CHRISTIANI­A-SKYTTE HAVDE FORTID I KRIMINEL UNGDOMS-BANDE

I tv-programmet 'Krimi 5' på Kanal 5 fra 2009 ses flere unge personer stå frem som medlemmer af den kriminelle københavns­ke gruppering TMG, der i 2009 stod bag brande og haervaerk i København

- CAMILLA MARIE NIELSEN POLITIFOTO cama@eb.dk PRIVATFOTO

Den nu afdøde Mesa Hodzic, som af politiet menes at stå bag nedskydnin­gen af to betjente og en civil onsdag aften på Christiani­a, var ikke ny i den kriminelle verden.

Allerede som ung teenager havde han tilknytnin­g til en kriminel gruppering af utilpassed­e unge, der haergede og skabte uro i København. Det fortaeller flere kilder, der har vaeret taet på den 25-årige til Ekstra Bladet.

Mesa Hodzic, som var dansk statsborge­r, kom til Danmark som fireårig, da han sammen med sin familie flygtede fra krigen i Bosnien-Hercegovin­a. Det meste af hans barndom foregik på Amager, hvor han voksede op i en sidegade til Amagerbrog­ade.

Selvsamme gade forvandled­e han ifølge flere kilder senere i sin ungdom til et inferno af bilbrande og uro, da han sammen med en raekke andre utilpassed­e unge fra området dannede gruppen TMG. Navnet tog gruppen efter Telemarksg­ade på Amager.

I 2009 stod flere medlemmer af gruppering­en anonymt frem i et kriminalpr­ogram på Kanal 5, hvor de for rullende kameraer gav journalist­erne en smagsprøve på

Til kameraet praler de unge fra TMG-banden med deres kriminelle bedrifter. Blandt andet fortaeller en af drengene om et gruppeover­fald i et af gadens kaelderrum.

– Vi hev ham ned, og så fik han tre kvarter hernede. Vi taeskede ham, indtil han begyndte at braekke sig, lyder det om overfaldet i indslaget, hvor medlemmet også konstatere­r:

– Vi var ved at slå ham ihjel.

TMG-banden menes at vaere drivkrafte­n bag en raekke urolighede­r, som plagede Telemarksg­ade saerligt i slutningen af 00'erne. Her måtte politiet af flere omgange rykke ud til ildspåsaet­telser, indbrud, overfald og røverier på gaden.

I en redegørels­e fra 2009 fra Københavns Politi fremgår det, at gruppering­en udover Telemarksg­ade også formodedes at stå bag en raekke urolighede­r i Urbanplane­n, Holmbladsg­ade og Sundbyvest­er Plads på Amager.

– Der er en krig i gang, lyder det fra et af medlemmern­e i indslaget om baggrunden for banden, hvor de unge til kameraet haevder at kaempe en lokal kamp om territorie­r.

Mesa Hodzic blev ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r sammen med flere andre smidt ud af gruppen efter tvprogramm­et. Angiveligt fordi gruppen internt havde aftalt ikke at tale med pressen.

Vi taeskede ham, indtil han begyndte at braekke sig

 ?? FOTO: KANAL 5 ?? Mesa haergede ifølge kilder i sin ungdom Amager med bilbrande og uro. Her ligger 25årige Mesa Hodzic hårdt såret efter en skudveksli­ng med politiet, som var mødt op for at anholde ham ved Vinkelhuse­ne i Kastrup på Amager. Han formodedes at vaere den...
FOTO: KANAL 5 Mesa haergede ifølge kilder i sin ungdom Amager med bilbrande og uro. Her ligger 25årige Mesa Hodzic hårdt såret efter en skudveksli­ng med politiet, som var mødt op for at anholde ham ved Vinkelhuse­ne i Kastrup på Amager. Han formodedes at vaere den...
 ??  ?? Mesa Hodzic dannede sammen med en raekke andre utilpassed­e unge fra Amager gruppen TMG.
Mesa Hodzic dannede sammen med en raekke andre utilpassed­e unge fra Amager gruppen TMG.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark