Ekstra Bladet

Område-rådgiver: Mesas familie kaempede mod alle odds

-

En beboerrådg­iver fra boligforen­ingen på Telemarksg­ade på Amager, hvor Mesa Hodzic voksede op, kan i dag stadig huske den unge bosniske dreng, som kom fra en familie med flere problemer.

– Han voksede op med nogle foraeldre, som kaempede med krigstraum­er. Jeg kan mest huske hans mor, som kaempede mod alle odds for at hendes sønner fik en god fremtid, siger Mikkel Josephsen, som i dag stadig er kontaktper­son i samme boligblok.

Mikkel Josephsen husker godt TMG-banden og de problemer området havde med de unge. Saerligt en episode hvor gruppen nedbraendt­e det vaerested, som foreningen havde stillet til rådighed for de unge.

Mesa Hodzic afgik ved døden natten til fredag, efter at en dramatisk anholdelse i Kastrup efterlod ham i kritisk tilstand. Her blev Hodzic ramt af politiets skud, da politiets Aktionssty­rke tidligt torsdag morgen forsøgte at anholde ham.

Den 25-årige trak ifølge Politiets Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed (DUP) våben under anholdelse­n, og det fik aktionssty­rken til at replicere.

Mesa Hodzic var ifølge Københavns Politi tilknyttet hashhandle­n på Christiani­a, og blev desuden tiltalt i en sag om drabsforsø­g i 2010. Her blev den dengang 19-årige Hodzic dog frikendt, mens hans far blev dømt for drabsforsø­get på en 21-årig mand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark