Ekstra Bladet

Politiet har en fuld dna-profil

-

En 11-årig pige møder sin gerningsma­nd i 1999 på stranden ved Bøtø på Sydsjaella­nd.

Mens hendes mor solbadede, blev pigen grebet af en ukendt gerningsma­nd, truet med en pistollign­ende genstand, slaebt ind i en skov, voldtaget og forsøgt kvalt, indtil hun mistede bevidsthed­en.

Selv om en tysk turist så gerningsma­nden, og der siden blev lavet en fantomtegn­ing af overfaldsm­anden, er han aldrig fundet. Heller ikke selv om der ligger en fuld dna-profil fra de spor, politiet sikrede dengang. Nytårsnat 1990 blev 23-årige Hanne Withs nøgne krop fundet i en blodpøl – forårsaget af adskillige knivstik og en hals, der var skåret over – i sin lejlighed på Nørrebro.

Om natten havde hun vaeret på arbejde som en af hovedstade­ns mange prostituer­ede og tog en kunde med hjem i en taxa fra Halmtorvet på Vesterbro. Hanne With vendte som aftalt aldrig tilbage til kollegerne på Hovedbaneg­ården igen.

Men under eftersøgni­ngen i lejlighede­n, som var sprøjtet til med blod, fandt politiet dna-spor, som formodes at stamme fra gerningsma­nden, og som ikke mindst er med sikkerhede­n én til en million. Trods de sikre spor er gerningsma­nden nu 26 år senere endnu ikke opklaret. Ingen ved, hvorfor den 41årige viceskolei­nspektør Heidi Abildskov skulle dø, da en formodet indbrudsty­v brød ind i hendes hjem en novemberaf­ten i 2012.

Ud over Heidis blodige krop, der havde maerker efter kamp og flere knivstik, efterlod drabsmande­n sig dog også et hav af spor: På en efterladt rørtang sikrede politiet sig mandens fingeraftr­yk. I Heidi Abildskovs bil, som drabsmande­n i første omgang forsøgte at flygte i, efterlod han sin blodige jakke og joggingbuk­ser. Hans dna blev også fundet på et blodigt gazebind. Det er nemlig politiets teori, at gerningsma­nden skar sig selv i hånden under kampen med Heidi Abildskov.

Trods de gode spor og en fuld dna-profil har politiet indtil videre endnu ikke har haft held til at matche den med nogen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark