Ekstra Bladet

Amerikaner skjult i Nordkorea i 12 år

- SIGNE PEDERSEN

De pårørende til den forsvundne amerikansk­e Davis Sneddon, som forsvandt sporløst under en rejse til Kina i 2004, har nu muligvis grund til fornyet håb.

Ifølge Yahoo News Japan er den nu 36-årige amerikaner flere gange blevet set i live i Nordkorea. Sneddon er angiveligt blevet gift med en nordkorean­sk kvinde. Sammen skulle parret have fået to børn, mens David Sneddon i de sidste 12 år har arbejdet som engelsklae­rer for Kim Jong-un og hans ansatte i hovedstade­n Pyongyang.

Faldt i floden

Davids skaebne er ellers i mange år blevet fortalt helt anderledes. Ifølge rapporter om hans forsvinden faldt den dengang 24-årige mand i floden og mistede livet, mens han var på hiking-tur naer Jinsha River i det vestlige Kina i august 2004.

Foraeldren­e Roy og Kathleen Sneddon har aldrig troet på den udlaegning. De er begge klar over Nordkoreas ry for at kidnappe udlaending­e, og er med det in mente overbevist om, at Kim Jong-ils regime har fundet deres søn interessan­t, på grund af hans koreanske sprogkunds­kaber.

David Sneddon talte flydende koreansk og en smule mandarin.

I 12 år har Sneddons familie forsøgt at få de amerikansk­e myndighede­r til at genåbne sagen om forsvundne David, og nu er deres bønner blevet hørt.

Imidlertid kan hverken kinesiske eller amerikansk­e myndighede­r dog bekraefte, at rygterne taler sandt om, at David er blevet bortført af regimet i Nordkorea.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark