Ekstra Bladet

Danmark er blandt de første

-

– For det første synes jeg, at det er rigtig glaedeligt at USA og Kina nu har ratificere­t aftalen. Det er et meget vigtigt signal til resten af verden, at de to største økonomier ratificere­r meget tidligt, siger energi- forsynings- og klimaminis­ter Lars Chr. Lilleholt.

Ministeren får af Verdensnat­urfonden kritik for, at Danmark ikke fik ’fingeren ud af gaskammere­t’ allerede i foråret, så man kunne have slået på, at Danmark var et grønt foregangsl­and. Det preller dog af på ministeren.

– Danmark har en enormt stor eksport af energi-udstyr, og vi er på alle måder i front. Det er vi også her. Om vi er ratificere­t i foråret eller om vi gør det i efteråret, det har ingen betydning. Det afgørende er, at vi får det gjort så hurtigt som muligt, siger ministeren.

– Hvorfor var vi ikke ude blandt de første?

– Fordi vi er blandt de første. Folketinge­t har vaeret lukket siden 5. juni. Vi har skyndt os med at få det her beslutning­sforslag fremlagt. Det er jeg rigtig, rigtig stolt over og tilfreds med.

– Men hvorfor ligger vi efter et land som Kina? – Jamen, vi ligger da rigtig godt, og får ratificere­t den her aftale allerede til oktober. Vi er et af de lande i verden, der er de absolut første til det. Jeg er helt uforståend­e over for den kritik, der rejses her.

 ?? FOTO: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO ?? – Om vi er ratificere­t i foråret eller om vi gør det i efteråret, det har ingen betydning, siger Lars Chr. Lilleholt (V).
FOTO: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO – Om vi er ratificere­t i foråret eller om vi gør det i efteråret, det har ingen betydning, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark