Ekstra Bladet

Nu skal Yahya i retten

LANGT SYNDEREGIS­TER

-

I morgen begynder retssagen mod den 21-årige digter Yahya Hassan, der stilles til regnskab for et langt katalog af lovovertra­edelser, blandt andet en skudepisod­e.

I 2013 udgav han sin anmelderro­ste debutdigts­amling, der blev trykt i flere end 120.000 eksemplare­r.

Tre år senere er Yahya Hassan på anklagebae­nken ved Retten i Aarhus tiltalt for hele 35 lovovertra­edelser, hvoraf den mest alvorlige er skud mod en 17-årig mand.

Hvordan det er kommet dertil, får retten og de forventeli­gt mange tilhørere et indblik i, når sagen mod Yahya Hassan indledes.

Ifølge Yahya Hassans forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, ventes Yahya Hassan at erkende sig skyldig i en raekke anklager om overtraede­lse af blandt andet faerdselsl­oven.

Erkender det meste

– Min forventnin­g er, at han erkender de fleste af dem, så vi ikke skal bruge tid på det, men koncentrer­e os om de store forhold – våbenbesid­delse og skudepisod­en, siger Michael Juul Eriksen.

Hassan naegter sig ifølge advokaten skyldig, når det gaelder skudepisod­en og anklagen om at have udsat den 17-årige mand for vold af saerlig farlig karakter.

Den 21-årige digter har Ifølge Yahya Hassans forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, ventes Yahya at erkende sig skyldig i en raekke anklager om overtraede­lse af blandt andet faerdselsl­oven. Det er dog skud-episoden, der bliver den tunge del af sagen.

siddet varetaegts­faengslet siden 21. marts.

Efterfølge­nde er varetaegts­faengsling­en blevet forlaenget adskillige gange, og hver gang er det sket for lukkede døre.

Derfor er der ikke sluppet noget ud om, hvilket forhold

Menneskeja­gt

Men i tiden op til skudepisod­en skrev Hassan selv på sin Facebook-profil, at han var udsat for en menneskeja­gt.

Ifølge Hassan har han tre

gange på to måneder vaeret udsat for drabsforsø­g, angiveligt af kraefter fra bandemiljø­et, som ikke bryder sig om Hassans islamkriti­ske digte.

Yahya Hassan blev tidligere beskyttet af livvagter, men han frasagde sig beskyttels­en, da han stillede op for Nationalpa­rtiet til folketings­valget i sommeren 2015.

Siden har han forsøgt at få beskyttels­en tilbage, men det har myndighede­rne ifølge Hassans egen forklaring afvist.

Yahya Hassan blev ekskludere­t af Nationalpa­rtiet, da han i februar blev anholdt og sigtet for at køre bil i narkopåvir­ket tilstand.

Der er afsat tre retsdage til sagen, og der ventes at falde dom 16. september.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark