Ekstra Bladet

Kaere Danmark, hvad med os

Redaktion: Henrik Flødstrup

- ARKIVFOTO: COLOURBOX

Med jaevne mellemrum, jeg kan laese om folk som får domme for at seksuelle overgreb på børn. Det er noget som har eksisteret i flere

100 år, men nu er der bare mere fokus på det, takket vaere medierne.

Nu kunne jeg godt taenke mig, at der blev fokuseret på senfølge-skaderne hos ofrene.

Jeg er selv offer for incest, fra jeg var 8 år, til jeg blev 13 år.

I mit tilfaelde blev gerningsma­nden meldt og idømt en straf på 2 års ubetinget faengsel.

Det her ligger 20 år tilbage. Jeg fik en erstatning for tort og svie på 30,000 kr.

Inden jeg blev 18, kunne jeg få psykologhj­aelp betalt af kommunen. For 7 år siden, var jeg dog så heldig, at jeg kunne få tildelt hjaelp via Satspuljen.

Her opdagede min meget dygtige psykolog, at jeg viste tegn på Posttrauma­tisk Stress Syndrom. Og det blev bekraeftet af en psykiater, på psykriatis­k afdeling.

Nu faldt nogen brikker på plads for mig, bl.a. hvorfor jeg havde svaert ved at tage en uddannelse eller bare at vaere social med andre.

Det har medført at jeg fik førtidspen­sion for 4 år siden. Jeg har lavet en forespørgs­el hos Erstatning­snaevnet, men jeg er strandet, for jeg kan ikke overskue det. Jeg har haft kontakt til en advokat, som desvaerre ikke kunne hjaelpe mig, fordi min sag var for gammel.

Derfor er mit håb for fremtiden, at andre ofre ikke skal ende som mig.

Jeg sidder her, uden mulighed for at få hjaelp nogen steder. Det skal ikke ske for andre.

Hjaelp mig med at råbe politikern­e op, så fremtidige ofre kan få den hjaelp de har brug for. Carina Olsen Kirkevej 27, Gl. Brenderup 5464 Brenderup Carina var offer for incest, fra hun var 8 år, til hun blev 13. Nu vil hun have politikern­e til at gøre noget for ofrene for incest.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark