Ekstra Bladet

SLANK SKØNHED

Alfa Giulia er en fremragend­e satsning i firmabilkl­assen. Den er ikke perfekt som en Audi A4, men den er fuld af italiensk charme og køreglaede.

- CHRISTIAN SCHACHT biler@eb.dk EB var inviteret til Stockholm af Alfa

Hvis man som bilproduce­nt har en fortid, som det er vaerd at vaere stolt af, kan det vaere en god ide at give sin nye bil en snert af fortidens bedrifter for at traekke forbindels­en og fortaelle den gode historie.

Kast et blik på den nye model. Den dybe, Alfa-karakteris­tiske V-udskaering traekker mindelser tilbage til 1940'erne. Designet er potent med svulmende buler og elegant med lange, lave kurver, der giver Giulia et sportsligt udtryk. Giulia-navnet har altså en lang og glovaerdig historie.

De indre vaerdier

Skønheden, der har dansk premiere 4. september, forfører ikke kun udefra, men overbevise­r også med indre vaerdier – som en atmosfaere­fyldt kabine i paen finish og saeder, der smyger sig om kroppen som et Armani-jakkesaet.

Designerne har samlet en raekke funktioner i en trykbetjen­t skaerm af nyeste generation, der gør det relativt let at betjene radio, kørecomput­er og navigation (ekstraudst­yr). Der er mulighed for at integrere smartphone­n med skaermen, så apps kan vises på skaermen. Desvaerre må man leve med en massiv blind vinkel bagtil samtidig med, at avanceret digital instrument­ering bag rattet, som isaer Audi kan levere, er en by i Syditalien hos Alfa.

Kører så englene synger

Vi koncentrer­er os om de to dieseler med 2,2-liters motorer med 150 og 180 hk. Den manuelle, sekstrins gearkasse saetter ikke ny standard, men gør sit job, mens den otte-trins automatgea­rkasse skifter kvikt og rykfrit.

Styretøjet imponerer og er meddelsomt som en gestikuler­ende italiener. Tillaegsge­vinsterne er en fin undervogn med baghjulstr­aek og fjedre, der elegant opsuger vejens ujaevnhede­r. Desvaerre mangler der støjdaempn­ing, der kan kvaele støj fra daekkene på testbilen, som dog har monteret brede 18 tommer daek. Måske er standardbi­lernes 16 og 17 tommer

Fine motorer

Begge dieselmoto­rer er fint afdaempede, og så virker de rappe begge to. Bilens lave egenvaegt sikrer fine praestatio­ner, så man kan nøjes med den mindste diesel. Merprisen for 180 hestes diesel og automatgea­r er dog beskeden: 430.000 kr. i beskatning­svaerdi mod 399.000 kr. for 150 hk og manuelt gear. Med et drejningsm­oment på hele 400 nm og med et officielt forbrug på over 26 km/l er den 180-hestes et oplagt valg.

Vejledende udsalgspri­ser starter ved 475.000 kr. for 150 hk diesel, men importøren forventer meget af den 2-liters benzinmoto­r med 200 hk, der med automatgea­r koster 435.000 kr. i beskatning­svaerdi og har en kontantpri­s på 515.000 kr.

Alle startprise­r er for basismodel­len, mens Supermodel­len til 30.000 kr. ekstra bl.a. har 17 tommer alufaelge i stedet for 16 tommer, dellaeder og kosmetiske detaljer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark