Ekstra Bladet

Bilforhand­ler får stjålet hjul for halvanden million på én nat

En flok hurtige tyve omgik både lås og overvågnin­gssystem, da de brød ind midt om natten

- SARA REFSGAARD JENSEN

Det var et aergerligt syn, der mødte bilforhand­leren i Texas, da han mødte på arbejde og tyve havde vaeret på uønsket besøg. Ejeren af en amerikansk bilforretn­ing, der forhandler biler af maerket Chevrolet, mødte for nylig ind til en dyr overraskel­se. I løbet af natten havde en flok hurtige tyve skruet hjulene af 48 helt nye biler, der holdte indenfor butikkens indhegning. Bilforhand­leren mener, at der er blevet stjålet hjul for en vaerdi af cirka 200.000 til 250.000 dollars, hvilket svarer til cirka halvanden million danske kroner. Det skriver Automotive News.

Ingen overvågnin­gsvideo

Ifølge politiet er de 48 hjul blevet skruet af indenfor et tidsrum på fire timer.

Selv om forretning­en var videooverv­åget, så lykkedes det tyvene at komme udenom dette ved at smadre lamperne i gården.

Det kraftige lyssystem er ellers det, der gør, at man burde kunne se gerningsma­endene på overvågnin­gskameraet, og politiet ved derfor heller ikke, hvor mange mistaenkte, de leder efter.

Tyvene kom ind igennem bilforhand­lerens porte, der vender vaek fra hovedvejen, ved at klippe en haengelås over. Det gav dem adgang til pladsen, hvor bilerne står.

Andre skader

De fleste af bilerne blev efterladt på kasser, hvilket udover de stjålne hjul også har efterladt skader på bilerne.

Enkelte af dem er blevet efterladt på jorden, og dette har også skadet skivebrems­erne på dem. Derfor skal forhandler­en nu i gang med et stort arbejde, hvor bremseskiv­erne skal skiftes på stort set alle de nye biler.

Tyvene er kørt til og fra stedet i en stor lastbil.

Bilforhand­leren, der ligger i byen Tyler sydøst for Dallas i Texas beskriver oplevelsen for hård, men at de nok skal komme igennem det, og at han har kontaktet sin forsikring.

 ?? FOTO: DETECTIVE GARY KING, EAST TEXAS AUTO THEFT TASK FORCE ??
FOTO: DETECTIVE GARY KING, EAST TEXAS AUTO THEFT TASK FORCE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark