Ekstra Bladet

VILDT VEJR I USA Stormen Hermine haerger

-

Den tropiske storm Hermine har haerget de amerikansk­e stater Florida, Georgia og North Carolina og South Carolina, og den amerikansk­e østkyst risikerer en blanding af kraftig vind og voldsomme regnskyl resten af weekenden.

– Hermine truer ikke kun med at spolere weekend-udflugter på stranden. Den har også potentiale­t til at skade lokale områder og udgør en risiko for dem, der vover sig ud for at surfe på havet, siger Alex Sosnowski, der er meteorolog hos Accuweathe­r.com til Reuters.

Ifølge den amerikansk­e vejrtjenes­te, National Weather Service, er der faldet 568 Eli White beskytter sit ansigt i Nags Head, North Carolina.

millimeter regn ved Lake Tarpon naer Tampa i Florida fra tirsdag eftermidda­g til natten til i går.

Hermine er den første orkan, der rammer Florida i 11 år. I staten blev der målt kraftige vinde på 130 kilometer i timen, skriver Reuters.

Mindst én tornado

Tidligt i går blev flere mennesker reddet i North Carolina, da gaderne var oversvømme­t. Det har flere billeder fra lokale medier vist. Der var også meldinger om mindst en tornado i North Carolina.

Myndighede­rne rapportere­r desuden om et dødsfald relateret til stormen i det nordlige Florida, hvor et trae vaeltede ned over en hjemløs mand, som sov i sit telt.

Da stormen fredag passerede taet på Myrtle Beach i South Carolina skabte den mere end 51.000 strømafbry­delser i staten, fortaeller Derrec Manteo i North Carolina prøver at modstå presset fra vandmasser­ne.

Becker, der er statens talsmand for beredskabe­t.

Samlet set har omkring 150.000 huse vaeret uden strøm i Florida, Georgia, South Carolina og North Carolina, rapportere­de elselskabe­r i går.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark