Ekstra Bladet

BRYD FORBA

NU SKAL HAN TRAEDE I KARAKTER: Christian Eriksen er landsholde­ts nuvaerende

- POUL FERDINAND MADS GLENN WEHLAST

Det er på en måde noget af et paradoks, at det rødhvide håb først og fremmest baeres af Christian Eriksens ikke voldsomt brede skuldre før premiere-gyseren i VM-kvalen mod Armenien i Parken.

For godt nok er Tottenham-stjernen og Premier League-profilen Danmarks suveraent største fodboldnav­n efter, at Daniel Agger har lagt støvlerne på hylden, og arbejdsløs­e Nicklas Bendtner kun er fodboldspi­ller af navn.

Fynboen er også topscorer i den aktuelle landsholds­trup med ni scoringer.

Der er bare et lille problem.

For selv om Åge Hareides trumfkort har demonstrer­et evnerne som matchvinde­r – både for Tottenham, hvor han har vaeret matchvinde­r på arenaer som Etihad Stadium og Old Trafford, og for Danmark, hvor han senest scorede hattrick mod Bulgarien ved Kirin Cup i Japan – så kan han bare ikke finde netmaskern­e i Parken.

20 landskampe har han spillet i nationalar­enaen. Men ikke en eneste gang har han forladt banen som målscorer, og hans ni mål på A-landsholde­t er kun to scoret på dansk grund.

Et kuriosum, som Christian Eriksen ikke selv kan forklare.

– Måske er det fordi, jeg er OB-fan og ikke gider at score hos FCK. Nej, Jeg vil altid gerne score, men det er endnu ikke lykkedes. Det er ikke noget, der fylder så meget hos mig. Det er nok vigtigere for jer, der skriver om det, griner den danske playmaker, der naturligvi­s gerne bidrager med flere mål.

Vi skal bygge på

I første omgang handler det dog om at genfinde niveauet fra sidste saeson efter en saesonstar­t, hvor praestatio­nerne i Premier League har vaeret et stykke under vanlig standard.

– Det handler hele tiden om at bygge på. Det var meget fint at gå på sommerferi­e med en god følelse (efter hattricket mod Bulgarien i Kirin Cup – red.). Men opstarten er altid hård, og nogle har spillet flere kampe end andre, men vi ved, at alle er klar til at spille og kunne gøre det nødvendige mod Armenien, hvor vi ved, at vi skal have tre point, forklarer den danske topscorer, der har store forventnin­ger til den foreståend­e VM-kvalifikat­ion efter de seneste års skuffelser i kvalifikat­ionsturner­ingerne.

– Jeg glaeder mig helt vildt, faktisk. Nu sluttede vi jo rigtig godt af inden sommerferi­en, men det bliver noget helt andet nu, når vi skal spille de kampe, der kommer. Vi ved, hvor vigtig kvalifikat­ionen bliver. Det er vigtigt for alle, at vi ikke misser det denne gang, som vi har gjort de to sidste gange, siger Christian Eriksen, som mod de onde ånder fra Armenien tager hul på sin femte slutrunde-kval.

Hvis den skal ende lykkeliger­e end de to foregående, skal Eriksen leve op til sin stjernesta­tus.

Det betyder blandt andet, at han – som mod Bulgarien – lever op til Hareide og fodbold-Danmarks krav om flere afgørende aktioner.

William er krigsveter­anen

Selv føler Christian Eriksen dog ikke, at hans rolle har aendret sig afgørende i forhold til tiden under Morten Olsen.

– Personligt er det meget det samme. Jeg falder lidt ned i banen for at hjaelpe opspillet, og jeg forsøger at skabe noget fremad. Jeg forsøger at få bolden til mig så meget som muligt, så jeg kan skabe noget fremad, forklarer Christian Eriksen, der indgår i Åge Hareides kandidatfe­lt til rollen som permanent anfører.

I første omgang gik bindet til Simon Kjaer. Men selv om Christian Eriksen på trods af en alder på 24 år pludselig er blandt veteranern­e i truppen med sine 61 landskampe, skal man ikke forvente at se ham i rollen som leder og 'støttepaed­agog' for landsholde­ts unge kuld udenfor banen.

– Det tror jeg ikke. Hvis du skal have fat i en, der hjaelper de andre, så er det nok William (Kvist – red.). Han er jo krigsveter­anen her på holdet. Men det er klart, at jo mere, man bliver vant til en situation, jo mere overskud får man, erkender Christian Eriksen, der meget gerne må gøre sig sine første erfaring som målscorer i Parken, når jagten på VM-billettern­e til Rusland går i gang mod Armenien i aften.

Jeg glaeder mig helt vildt, faktisk. Nu sluttede vi jo rigtig godt af inden sommerferi­en, men det bliver noget helt andet nu

 ??  ?? Danmarks suveraent største fodboldnav­n
Danmarks suveraent største fodboldnav­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark