Ekstra Bladet

Armeniens bedste er vaek

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Det er et svaekket armensk landshold, der i aften gaester Parken i København.

For både den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan, som scorede to gange i chok-sejren på 4-0 i Parken over Danmark tilbage i 2013, og den lynhurtige Manchester United-kant Henrikh Mkhitaryan, som dengang også scorede et enkelt mål mod Danmark, er ude af den armenske spillertru­p, når VM-kvalifikat­ionsrunden sparkes i gang. Sidstnaevn­te døjer med en muskel-skade i venstre lår.

Chancerne for en rødhvid sejr er dermed blevet betydeligt større.

Og ifølge fodboldkom­mentator og tidligere landsholds­spiller Morten Bruun er det da også en vaske aegte verdenskla­sse-spiller, som Danmark undgår at skulle forsvare sig imod i aften:

– Mkhitaryan er en af de dygtigste spillere i verden til at drive bolden fremad, og han gør det i øvrigt med en kolossal fart.

– Han er typen, der søger ind i feltet og kan afslutte med begge ben. Han er kongen af armensk fodbold og den helt store dirigent på det armenske hold.

Bundesliga-ekspert og Eurosport-kommentato­r, Henrik Willum, deler samme opfattelse af det armenske fodbold-geni:

– Han er stjer nen på det armenske landshold. Det er ham, det hele drejer sig om. Når de er i tvivl, så giver de bolden til ham. Punktum.

– Det armenske landshold kan sagtens finde 11 spillere, som kan stå nede i forsvaret og sparke bolden vaek, men hvis de har ambitioner om spil frem ad banen mod Danmark, så skulle de have haft Mkhitaryan med. Deres offensiv står og falder med ham, siger Willum.

Fokus på det danske spil

Selv om de to dansker-bødler Movsisyan og Mkhitaryan tilsammen har scoret 29 mål for Armeninen, så er den tidligere danske landsholds­back Lars Jacobsen dog sikker på, at nøglen til dansk sejr på hjemmebane mod armenierne er at bevare fokus på egne aktioner:

– Det er en kamp, hvor Danmark skal have bolden 60 procent af tiden, så vi kan håbe, at det offensive tryk, de danske spillere skaber, gør, at bolden forbliver på armenierne­s banehalvde­l. Det gør det i hvert fald betydeligt nemmere, siger Lars Jacobsen.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Henrikh Mkhitaryan er blevet ramt af en muskelskad­e og kommer ikke i kamp i aften.
FOTO: ALL OVER Henrikh Mkhitaryan er blevet ramt af en muskelskad­e og kommer ikke i kamp i aften.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark