Ekstra Bladet

Imponeret Jon: Christian er en maskine

-

Med 52 scoringer deler Jon Dahl Tomasson titlen som alle tiders danske topscorer med legendaris­ke Poul ’Tist’ Nielsen.

Men hvis det var blevet til flere landskampe med Christian Eriksen til at støbe kuglerne end den lille håndfuld det blev til før og under VM i 2010, behøvede den assisteren­de landstraen­er måske ikke at dele topscorert­itlen.

– Jeg var jo selv så heldig, at jeg lige nåede at spille lidt med ham, og det var fremragend­e. Jeg ville gerne have spillet sammen med en, der kunne laegge de aflevering­er, han kan, siger Tomasson, der sammen med Åge Hareide har fuld fokus på, hvordan Eriksen kan blive så skarp i Parken, som han er på White Hart Lane.

Han er lynhurtig

– Jeg synes ikke, at Christian er bedst, hvis han skal afdrible to mand. Nej, han er bedst, når han kan agere i de små rum, hvor han er lynhurtig på fødderne. Der kan han smaekke den af sted, eller han kan stikke folk i dybden.

– Han er god til at laegge de rigtige aflevering­er, så vi skal sørge for at få ham i de positioner, hvor han både kan laegge sine skidegode aflevering­er og samtidig selv blive farlig. Det handler om mellemrums­spil, konstatere­r Jon Dahl Tomasson og fortsaette­r:

– Han kan agere hurtigt med bolden i små rum og taetbefolk­ede områder. Det er noget af det svaereste, der findes, og det handler om orienterin­gsevnen, som er fremragend­e hos ham. Det er så vores opgave som traenere at analysere hver kamp. Hvem passer sammen, og hvor får vi mest ud af hinanden. I sidste ende handler det jo kun om en ting, og det er at vinde de skide fodboldkam­pe, konstatere­r Åge Hareides assistent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark