Ekstra Bladet

VIS NU AT LANDSHOLDE­T S

-

aendrede – og charmerede Jo, vi kender godt Åge Hareides smil og hans lyse tilgang til tilvaerels­en efterhånde­n. Måske har han ikke taget danskerne med storm, men så i hvert fald en let brise.

Bag det milde ydre, gemmer der sig selvfølgel­ig en benhård toptraener, der udmaerket godt ved, at han i aften står overfor en opgave, hvor han bliver bedømt helt anderledes end i de udmaerkede traeningsr­esultater, han har opnået.

HAN KOM,

Armenien er skrigende nødvendig. Både for det antal point man formentlig skal ha’ for at nå med til VM i Rusland i 2018, men også fordi alt andet end en sejr, vil give lige praecis den uro som Åge Hareide slet ikke har brug for.

Diskussion­erne vil nogenlunde lyde sådan: Er Hareide den rigtige mand, når det gaelder, er spillerne gode nok, mangler Nicklas Bendtner...? Ja fortsaet selv listen.

Det vil vaere ødelaeggen­de for VM-kvalifikat­ionen og sprede usikkerhed i en flok spillere, som ellers efterhånde­n ligner en sammentømr­et flok, hvor de indbyrdes forhold og humøret virker til at vaere i top.

I det hele taget en trup, hvor det kan vaere gift, at indlemme Nicklas Bendtner igen. Hvis han da ellers kommer tilbage på fodboldban­en…

EN SEJR OVER

ingen tvivl om, at specielt turen til Japan og Kirin Cup gav Hareide gylden tid med spillerne. Daniel Agger sagde eksempelvi­s efter kampen mod Skotland, at det da gik fint under Åge Hareide, men at alt for mange

DER ER HELLER

af de unge spillere ville alt for meget, vise sig for meget frem og det gav en ujaevn og alt for hektisk traening.

Nu har de fleste løbet hornene af sig og roen samt hierarkiet er ved at indfinde sig.

heller ikke i tvivl om, at Armenien bliver besejret i Parken. Ganske enkelt fordi, kvaliteten på det danske hold er tilpas høj. Det er et ungt hold, ja, men talentmass­en er stor og det ser ud til, at Hareide har fået passende gang i en offensiv, der laver mange mål.

Viktor Fischers indhop på landsholde­t og Cornelius som mulig indskifter, giver Hareide mange offensive muligheder, så det nok skal lykkes at slå hul på Armeniens defensiv. Ikke mindst fordi Nicolai Jørgensen er ved at udvikle sig til en aegte angriber.

JEG ER DA

skyld – og det var en luksus Morten Olsens sjaeldent havde i de sidste mange år – kan Hareide kigge på sine spillere og se at der står Premier League, Bundesliga, La Liga – og den absolutte top af Superligae­n på navneskilt­ene.

FOR EN GANGS

ud og spille europaeisk i efteråret og derfor er det da også rigtigt, når Hareide siger, at dette hold bliver endnu bedre om fire år.

Enig – potentiale­t er laekkert, men det skal naturligvi­s ikke blive en undskyldni­ng for en eventuel mislykket kvalifikat­ion. Et landshold er ikke et udviklings­hold, men skal levere her og nu i alle kampe.

MANGE SKAL

Det ved Hareide og vi andre ved selvfølgel­ig også, at et ungt hold kan falde sammen, men det er altså kun på dåbsattest­en, at dette landshold måske ikke er så gammelt.

Mange af spillerne som Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Andreas Christense­n, Nicolai Jørgensen og Jannik Vestergaar­d tog til udlandet inden de havde Superliga-jord under støvlerne.

driblere, der kan saette en mand eller to, er den eneste mangel på dette landshold måske en Tøfting-, Gravesen- eller Agger-type. Når modgangen kommer, hvem er det så, der lige skyder brystet frem og får geledderne på plads og ilden frem i medspiller­nes øjne?

William Kvist prøver, men ellers er det svaert at se og i sammenbrud­det mod Bosnien i Japan, var der i hvert fald ingen, der tog den rolle. Det er noget typer som Simon Kjaer, Thomas Delaney, Pierre Emile Højbjerg skal vokse ind i.

UDOVER SKARPTSLEB­NE

med det lange sigte på, er det vist også fair at sige, at Danmark sukker efter en VM-plads.

At vi ikke deltog i VM i Brasilien og EM i Frankrig har selvfølgel­ig fået interessen for landsholde­t til at dykke markant og den nedtur vil fortsaette med endnu en kikset kvalifikat­ion.

For DBU’s pengekasse vil et VM også vaere en kaerkommen ekstra indtaegt. Unionen skal spare på landsholde­t og har – sådan ser det ud udefra – kastet sig ud i endnu en konflikt med spillerne i en strid om forsikring­er.

Fra sidelinjen ser det umådeligt småligt ud og den sag skal

TAGER VI KIKKERTEN

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kun en sejr taeller
Alt andet end en sejr, vil give uro omkring landsholde­t og Åge Hareide – og det har nordmanden slet ikke brug for.
FOTO: LARS POULSEN Kun en sejr taeller Alt andet end en sejr, vil give uro omkring landsholde­t og Åge Hareide – og det har nordmanden slet ikke brug for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark