Ekstra Bladet

JEG BLEV FRISTET

Danskeren satsede alt på at nå anden kvalifikat­ionsrunde på Monza, men kørte af og starter naestsidst.

-

MONZA (Ekstra Bladet): Renaults ringe chassis og svagere motor end Ferrari og Mercedes blev udstillet på powerbanen Monza Autodrome.

Kevin Magnussen kørte kvalifikat­ionens langsommes­te tid to tiendedele ringere end teamkammer­aten Jolyon Palmer, der var naestlangs­omt.

Kun Manors Esteban Ocon var ringere, og den unge franskmand satte slet ikke en tid på grund af tekniske problemer.

Frustreren­de at se på for Kevin Magnussen-fans, og en følelse han deler.

– Det er svaert at ligge og kaempe om ikke at blive sidst. Det er svaert ikke at prøve rigtig, rigtig hårdt. Mange gange går man langt over graensen, sagde danskeren, da han havde sundet sig og gjorde status over den dårligste kvalifikat­ion siden Baku.

– Normalt når man kaemper om polepositi­on, er der to-tre fyre, du kører imod, og hvor en tiendedel vil gøre forskellen. For os skal vi finde et halvt sekund minimum. Når du går ud og prøver at finde et halvt sekund, jamen, så er chancer ne for at overkøre og fucke op større, forklarer han.

Det var åndssvagt

Pludselig dukkede Magnussens navn op på ottendepla­dsen gennem fartfaelde­n – hurtigere end folk som Nico Rosberg.

Det var ikke et udtryk for, at Renaulten kan blande sig med Mercedes. Derimod at dens chauffør tog drastiske midler i brug – ved denne måling blev han nemlig trukket af Lewis Hamiltons slipstrøm.

– Man bliver frustreret over at ende sidst eller andensidst, og så bliver man fristet af at prøve noget, som set i bakspejlet var åndssvagt.

– Jeg burde have vidst, at det ikke ville fungere. Jeg prøvede at slipstream­e ham for at forhåbentl­ig at komme forbi ham og så bremse, hvor jeg egentlig skulle. Det virker ikke, jo …

For at kompensere både Renaults manglende topfart køres der med meget lidt downforce (vejgreb), hvilket gør bilen svaer at håndtere.

Lewis Hamilton tog en suveraen pole foran Nico Rosberg. I anden startraekk­e holder hjemmebane­favoritter­ne fra Ferrari.

Det er svaert at ligge og kaempe om ikke at blive sidst. Det er svaert ikke at prøve rigtig, rigtig hårdt

 ??  ?? Faderlig støtte
Kevin Magnussen havde besøg af farmand Jan Magnussen, der var til sit første Formel 1 Grand Prix i år.
Faderlig støtte Kevin Magnussen havde besøg af farmand Jan Magnussen, der var til sit første Formel 1 Grand Prix i år.
 ??  ?? ITALIEN Jonas Hüttel hut@eb.dk
ITALIEN Jonas Hüttel hut@eb.dk
 ??  ?? Jan Sommer foto@eb.dk
Jan Sommer foto@eb.dk
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark