Ekstra Bladet

Button stopper i Formel 1

-

MONZA (Ekstra Bladet): Forleden stoppede 35-årige Felipe Massa sin karriere i Formel 1, og i går eftermidda­g annoncered­e Jenson Button, at han ikke skal køre, men bevarer sin tilknytnin­g til teamet.

Som kun McLaren kan formulere det, indgår den 37årige brite naeste år i en ‘innovativ strategi med tre kørere’.

Fernando Alonso og stortalent­et Stoffel Vandoorne sidder i raceren, mens Jenson Button har en kontrakt til og med 2018, hvor han fortsat skal hjaelpe til med udviklinge­n af raceren.

Om nødvendigt kan han også agere reserve – sådan en har McLaren-Honda faktisk haft brug for de to seneste saesoner.

God nyhed for Kevin

– For at understreg­e: Jeg går ikke på pension. Jeg har kontrakt for både 2017 og 2018, og jeg har til hensigt at arbejde hårdt på udviklinge­n af bilen, og jeg er sikker på, at jeg kommer bag rattet af den nye bil på et tids- punkt, siger Button.

Selv om denne udvikling var ventet, er det en god nyhed for Kevin Magnussen. Havde McLaren-Honda ladet sin option løbe ud på Stoffel Vandoorne, stod Renault klar med et tilbud til den brandvarme belgier.

24-årige Vandoorne vandt sidste år GP2 i historisk overbevise­nde stil og scorede i år point i sin Formel 1debut, da han vikariered­e for den skadede Fernando Alonso i Bahrain.

Det er et godt tidspunkt

Nyheden blev annonceret på McLarens traditione­lle lørdagspre­ssemøde, hvor teamet er samlet. Og der gik ikke mange minutter, før den havde spredt sig til Renault-lejren, bedst som Kevin Magnussen var ved at faerdiggør­e sin status på lørdagens kvalifikat­ion.

2009-verdensmes­terens tidligere teamkammer­at var lidt chokeret over timingen.

– Er du sikker, spurgte han den journalist, som overbragte nyheden.

Kevin Magnussen havde nu fuld forståelse for beslutning­en.

– Det er et godt tidspunkt, for han fortjener bedre, end hvad han kører rundt i lige nu. Han fortjener en bil, som kan køre med om verdensmes­terskabet.

– Jeg laerte rigtig meget fra i den tid, vi arbejdede sammen. Jeg er ikke så overrasket, og jeg er sikker på, at han finder noget andet, som han kommer til at vinde i, siger den tidligere McLarenkør­er.

Det er et godt tidspunkt, for han fortjener bedre, end hvad han kører rundt i lige nu. Han fortjener en bil, som kan køre med om verdensmes­terskabet

 ??  ?? Jenson Button stopper stopper hos McLaren-Honda med udgangen af denne saeson, men fortsaette­r i teamet i en ambassadør-rolle. Stoffel Vandoorne overtager hans saede.
Jenson Button stopper stopper hos McLaren-Honda med udgangen af denne saeson, men fortsaette­r i teamet i en ambassadør-rolle. Stoffel Vandoorne overtager hans saede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark