Ekstra Bladet

Bjerre misser Grand Prix

- POUL FERDINAND

Det kan blive småt med den danske deltagelse i Grand Prix-serien i speedway i 2017.

I denne saeson repraesent­erer trioen Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand de rød-hvide farver i VM-serien.

Men med bare fire afdelinger tilbage i kalenderen haenger de tre alle fast i den tunge ende af tabellen udenfor den top 8, der giver adgang til naeste saeson.

Dermed ligner det et 2017 med faerre danskere i feltet.

Ikke mindst, fordi Kenneth Bjerre lige akkurat ikke formåede at sikre sig et comeback i det fine selskab, da der i går blev kørt kvalfinale, den såkaldte 'GP Challenge' i svenske Vetlanda, hvor de tre bedste kunne sikre sig GP-status.

Dramatisk omkørsel

Muligheder­ne var ellers fine, da Bjerre sluttede på 11 point efter 20 heats. Det rakte til en delt tredjeplad­s med svenske Fredrik Lindgren, og dermed skulle de to erfarne slaggeraes­ere ud i en dramatisk omkørsel om en GPbillet.

Her var svenskeren desvaerre staerkest, og dermed må Bjerre nøjes med at vaere førsterese­rve i den kommende saeson.

Efterfølge­nde neth Bjerre sig dog godt og grundigt snydt af løbets dommer, fordi han overså, at Lindgren to gange havde begge hjul over den inderste streg, hvilket er et brud på reglerne.

– Der er endda billeder af det, men dommeren holdt fast. Det er så skideaerge­rligt, for jeg manglede kun et point. Det har vaeret mit helt store mål at køre mig tilbage i Grand Prix'et, så lige nu er jeg bare enormt skuffet. De siger, at de vil se reglerne til en anden gang, men det kan jeg bare ikke bruge til en skid, siger en indebraend­t Kenneth Bjerre til Ekstra Bladet.

– I omkørslen lavede jeg starten. Så rammer jeg et hul og han går forbi. Jeg kommer tilbage, men så overhaler han mig igen. Men jeg skulle jo have lavet et point mere inden, så jeg ikke var havnet i den situation, konstatere­r den dybt skuffede esbjergens­er.

Wildcards i spil

Løbets anden dansker, Mikkel Bech, var aldrig i naerheden af top tre og sluttede på en 12.plads med fem point. Bech var egentlig kun reserve, men da landsmande­n Hans Andersen i sidste øjeblik måtte melde afbud med en håndskade, fik Bech chancen uden at gribe den.

Sejren gik polske Patryk Dudek, der scorede de maksimale 15 point, mens Martin Vaculik blev toer med 14 point.

Efter saesonen uddeler GParrangør­erne ydeligere fire wildcards, hvilket kan ende med at blive redningen for mindst en af danskerne i GPserien.

Det er så skideaerge­rligt, for jeg manglede kun et point

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark