Ekstra Bladet

US OPEN NEDTUREN HAR LAERT MIG AT NYDE ANDRE TING

INTERVIEW: Fravaeret fra tennisbane­n gav for første gang i mange år Caroline Wozniacki mulighed for en dagligdag, og undervejs opdagede hun nye vaerdier i livet

-

NEW YORK (Ekstra Bladet): Når man føler sig på vej tilbage til toppen, kan en forudgåend­e nedtur måske godt aftage lidt i proportion­er.

Sådan kan man godt fristes til at afkode Caroline Wozniacki, når hun siger, at alle andre har stresset mere over hendes skadefrava­er og rangliste-deroute, end hun selv. Lige den del af det tager hun ikke så tungt, siger hun, for den slags tilbagesla­g må man bare tage, som de kommer.

Noget andet er ikke at kunne yde det, som man ved, man kan, fordi konstante skader spaender ben. Men også på skadestuen har hun fundet en positiv vinkel.

– Den slags er selvfølgel­ig frustreren­de, men jeg kan bande og vaere nok så irriteret. Det hjaelper bare ikke at blive negativ, siger hun i en stille stund efter formiddage­ns traening.

– Jeg har egentlig haft det fint nok. Der er ikke så meget, du kan gøre, når du først er skadet. Du må bare gøre alt det, der er nødvendigt for at komme forbi skaden og komme tilbage på banen.

– Det her er jeg fokuseret på, og så har jeg prøvet at se på de positive sider. Det gav mig nemlig en chance for at vaere lidt mere hjemme og få en normal dagligdag. Jeg har jo ikke vaeret hjemme i tre måneder i traek i ti år.

– Jeg har levet efter en fast plan i så mange år. Vidst,

Jeg har gjort ret mange, nye ting. Jeg har holdt en del møder, men indholdet vil jeg gerne holde for mig selv lidt endnu. Og så har jeg spillet noget klaver og er begyndt at studere lidt fransk

hvornår jeg skulle traene, spise, sove. Nu kunne jeg traene eller sove middagslur, når det passede mig.

– Jeg har gjort ret mange, nye ting. Jeg har holdt en del møder, men indholdet vil jeg gerne holde for mig selv lidt endnu. Og så har jeg spillet noget klaver og er begyndt at studere lidt fransk. Nu har jeg boet i Monaco i så mange år, så nu vil jeg gerne kunne tale bedre med folk.

Det ’nye liv’ har dog ikke affødt tanker om et karrierest­op her og nu.

– Nej, altså. Der har altid vaeret med- og modgang i min karriere. Jeg tager det som en del af det. Nu er jeg her og føler, at jeg spiller godt, og at kroppen kan klare det. Nu må jeg nyde det.

– Jeg nyder lidt mere at vaere på banen, når jeg endelig er smertefri og kan spille på et godt niveau. Nogle gange tager man det lidt for givet, tror jeg.

– Jeg har laert, at der også er et liv udenfor tennisbane­n. At den dag, hvor jeg siger farvel, behøver jeg ikke at stresse. Der er mange sjove ting, jeg kan tage mig til. Der er en del indenfor mode og noget tv, der kunne vaere sjovt.

– Jeg har haft nogle gode muligheder, mens der er andre, jeg ikke har kunnet tage, fordi jeg er på turen, og som tager laengere tid.

– Vil du også have de muligheder, når du ikke laengere har status som tennisstje­rne?

– Jeg har fået nogle gode relationer til nogle folk, som ikke er afhaengige af, om jeg er nummer et i verden. Jeg kommer ikke til at stresse. Jeg vil nok gerne tage lidt fri på et tidspunkt og nyde livet lidt.

At Caroline Wozniacki har vaeret udenfor en stor del af året, kan komme hende til gode nu, hvor andre haenger lidt i bremsen sidst på saesonen, tror hun.

– Jeg tror, at jeg er lidt friskere end alle andre. Folk plejer at blive traette på det her tidspunkt. Jeg vil nok have lidt mere energi end alle de andre i Asien.

 ?? FOTO: AP ?? Nu må jeg nyde det
Nu er jeg her og føler, at jeg spiller godt, og at kroppen kan klare det. Nu må jeg nyde det, siger Caroline Wozniacki, der i dag møder amerikansk­e Madison Keys i US Open.
FOTO: AP Nu må jeg nyde det Nu er jeg her og føler, at jeg spiller godt, og at kroppen kan klare det. Nu må jeg nyde det, siger Caroline Wozniacki, der i dag møder amerikansk­e Madison Keys i US Open.
 ?? Troels Christense­n tch@eb.dk ??
Troels Christense­n tch@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark