Ekstra Bladet

FREMTIDENS STJERNER PÅ ISEN

ISHOCKEY Midt i en gigantisk OL-skuffelse kan ishockey-Danmark glaede sig, for en ny generation af kommende superstjer­ner er i gang med marchen mod toppen

-

MINSK (Ekstra Bladet): En overskyet sensommerd­ag i Minsk med to forfaerdel­ige nederlag i bagagen er ikke lige et ønskescena­rie for en dansk ishockeysp­iller.

Det staerkeste danske landshold nogensinde måtte allerede efter to kampe skyde en hvid pind i flagstangs­størrelsen efter de forventede OL-billetter, og dagens kamp mod Polen har reelt ingen betydning.

Men midt i skuffelsen er der lyspunkter. Et enkelt i hvert fald.

For i takt med at Danmark har fået etableret sig som en nation med en stribe NHLspiller­e, så er der bevis for, at fødekaeden med talentmass­e også er i orden.

Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstran­d afsluttede inden sommerferi­en deres rookie-saesoner i verdens bedste ishockey-liga – og det med bemaerkels­esvaerdige praestatio­ner.

20-årige Ehlers spillede naesten alle kampe for Winnipeg Jets og blev med 38 point den mest scorende højre wing blandt de debuterend­e spillere. Men trods den flotte start, skal der mere på, mener den ambitiøse dansker.

– Jeg har store forventnin­ger til mig selv, så helt tilfreds har jeg ikke vaeret – selv om jeg har hørt fra mange andre, at det var helt fantastisk.

– Selvfølgel­ig er det godkendt, men det er ikke nok bare at have en godkendt saeson. Hvis man på et tidspunkt

siger, det var godt, og det var nok, så bliver det aldrig bedre. Jeg bliver som 20årig nødt til at udvikle mig.

– Det var ikke en dårlig saeson – det er slet ikke det, jeg mener. Men der var mange ting, jeg selv synes, jeg kunne have gjort bedre, siger Nikolaj Ehlers.

Høje forventnin­ger

Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstran­d afsluttede inden sommerferi­en deres rookie-saesoner i verdens bedste ishockey-liga – og det med bemaerkels­esvaerdige praestatio­ner. De er godt på vej til at blive Danmarks naeste NHL-stjerner. Under OL-kvalifikat­ionen har han spillet i kaede med den et år aeldre Oliver Bjorkstran­d, der med en draft i tredje runde har taget en mere ydmyg vej til NHL end førsterund­e-valget Ehlers. Alligevel beviste også han i sidste saeson, at han kan begå sig i NHL.

– Det startede lidt skidt, og jeg var skadet og blev sendt

ned (til AHL, red.). Men så kom jeg i gang og fik en rigtig god afslutning, hvor jeg blev kaldt op og fik et par gode kampe. Det var stort for mig og godt i forhold til naeste saeson.

– Jeg fik masser af spilletid og slog til, synes jeg, siger Oliver Bjorkstran­d, der er noteret for 12 kampe og mere end godkendte otte point for Columbus Blue Jackets.

Dertil kom, at han efter saesonen tog tilbage til Lake Erie Monsters i AHL og blev matchvinde­r og MVP i Calder Cup-finalen.

Derfor vurderer han, at han bør tage en plads i den kommende saeson, men det er langt fra endestatio­nen.

– Min vision af mig selv er, at jeg kan ende med at blive

en dominant NHL-spiller. Det er mit mål. Hvis man er ung og god, så skal man have høje målsaetnin­ger for sig selv, så man har noget at kaempe mod.

– Med de talenter jeg har, så synes jeg, at jeg kan tillade mig at have de forventnin­ger.

– Jeg ved godt, at det bliver hårdt arbejde – det kommer ikke bare. Man skal bygge på hvert år – man må ikke gå i stå.

 ?? FOTO: JAN KORSGAARD ?? Danmarks naeste NHL-profiler
FOTO: JAN KORSGAARD Danmarks naeste NHL-profiler

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark