Ekstra Bladet

Vanvittig

-

Et fotografi, lidt tøj og personlige ejendele og en propaganda-video af en henrettels­e, som hun ikke vil se. Det er Anwar al-Tarawnehs eneste fysiske minder om sin mand. Om den nu afdøde løjtnant i det jordanske luftvåben Muath al-Kassasbeh.

Den 26-årige jagerpilot blev – få dage efter at vaere styrtet ned taet ved IS-terrorgrup­pens syriske højborg i Raqqa – laenket og spaerret inde i et bur, overhaeldt med braendbar vaeske og braendt levende.

Det fremgår i al sin gru af en 22 minutter lang propaganda-video med krigerisk retorik og muzak, som blev sendt ud på nettet i februar 2015, og som danner et historisk lavpunkt i dødsgruppe­ns hensynsløs­e propaganda­krig.

Muath al-Kassasbehs krop blev hurtigt omspaendt af flammer, men han var adskillige minutter om at dø. En bulldozer slettede bagefter resterne af hans lig fra jordens overflade.

HALVANDET ÅR

efter sin mands død kaemper Anwar al-Tarawneh for at finde en mening med det hele i sine foraeldres hus i byen Karak.

– Hun KAN ikke glemme. Hvad skal jeg sige? Det er hårdt slag og en stor sorg for Muaths enke. Nogle gange er det, som om hun er ved at blive vanvittig, forklarer den draebte pilots onkel, general-major i den jordanske haer Fahed alKassasbe­h, i et eksklusivt telefon-interview med EKSTRA.

Fahed Kassasbeh har flere gange besøgt og talt med den ulykkelige enke.

– Det er virkelig tragisk. Det er det selvfølgel­ig også for hendes far, mor og søskende. Hun havde ikke andre valg end at flytte hjem til sine foraeldre. Jordan er jo ikke som Danmark. Der er ingen hjaelp at hente. Ingen forsikring, ingen finansiel støtte. Regeringen vil ikke engang tale med os, siger Fahed Kassasbeh.

DEN JORDANSKE

militaerma­nd er ikke i tvivl om, at hans telefon bliver aflyttet af landets efterretni­ngstjenest­e.

– Men det betyder ingenting. Jeg er ligeglad, siger den vrede militaerma­nd, som i et forsøg på at afklare, hvad der egentlig skete med Muath al-Kassasbeh i julen 2014, har sendt breve til Jordans efterretni­ngschef, haerens øverste leder og medlemmer af regeringen. Ingen af dem har svaret. Muath al-Kassasbeh havde bange anelser, før han juleaftens­dag 2014 drog af sted for at luftbombe en murstensfa­brik i Raqqa. I det eneste interview, hans enke har givet, forklarede hun et halvt år senere en journalist fra avisen Independen­t, at løjtnanten i luftvåbnet­s Eskadron 1 havde en følelse af, at noget var galt. De anfaegtels­er havde han ellers aldrig.

Parret var blevet gift i juli, og de havde haft en hvedebrøds­ferie i Istanbul, som stadigvaek er Anwar alTarawneh­s bedste minde om et aegteskab, hun selv beskriver som lykkeligt og harmonisk.

Det er hårdt slag og en stor sorg for Muaths enke. Nogle gange er det, som om hun er ved at blive vanvittig

 ?? FOTO: AP/RAAD ADAYLEH ?? Anwar al-Tarawneh giver frit løb for sin sorg og fortvivlel­se under en demonstrat­ion til støtte for hendes kidnappede mand. Den 26-årige krigsfange og pilot i det jordanske luftvåben blev braendt levende af IS-bødler i januar 2015.
FOTO: AP/RAAD ADAYLEH Anwar al-Tarawneh giver frit løb for sin sorg og fortvivlel­se under en demonstrat­ion til støtte for hendes kidnappede mand. Den 26-årige krigsfange og pilot i det jordanske luftvåben blev braendt levende af IS-bødler i januar 2015.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark