Ekstra Bladet

Ren proforma jeg blev sat ind

-

– Det er ren proforma. Der skal stå nogle navne. Men det er formanden, som kører biksen.

Sådan lyder forklaring­en fra DF’s naestforma­nd, Søren Espersen, om hans rolle i topledelse­n af Feld.

– Jeg var sat ind og har aldrig deltaget i et eneste møde eller telefon-konversati­on om det her på noget tidspunkt. Det er simpelt hen, fordi der skal nogle navne på, og så skal de traede til, hvis der er et eller andet af afgørende betydning, kan jeg forestille mig.

– Så du har ikke vidst noget om, hvad der foregik?

– Overhovede­t ikke. Jeg har aldrig deltaget i et møde. Og det er helt normalt i de kredse dernede. Det skal du vide. Der er en formand, som tegner biksen. Det var som sagt en polak før og Morten Messerschm­idt, da han overtog.

– Så er det kun – givetvis – hvis der er nogle helt dramatiske beslutning­er, der bliver truffet, at bestyrelse­n bliver inddraget. Ellers har jeg haft tillid til, at Morten kører sit løb – og jeg ved ikke, hvem der ellers har siddet der. Jeg har ikke sat mine ben i den forsamling.

– Jeg har ikke forestille­t mig, at sådan en post skulle medføre, at jeg skulle deltage i møder.

– Du kom i bestyrelse­n i 2012. Så vidt jeg kan se, er der ikke skiftet ud i bestyrelse­n siden, hvilket må betyde, at du har siddet til den bitre ende?

– Det er muligt. Det må du spørge Morten om.

– Der følger jo et bestyrelse­sansvar med. Det står også i vedtaegter­ne?

– Jeg er sådan en godtroende himmerlaen­ding. Jeg tror det bedste om folk, og at det nok skal gå.

– Feld skylder jo stadig EU penge?

– Jeg håber det bedste og frygter det vaerste.

– Har du vaeret involveret i eksempelvi­s lejen af skonnerten Halmø?

– Nej. Altså sådan noget med hvilke kasser noget skulle tages fra, der var en konference, der skulle betales af fonden og noget andet af gruppen og noget tredje af hovedbesty­relsen, sådan noget er jeg jo aldrig involveret i på noget tidspunkt.

– Du står opført som medlem af Europa-Parlamente­t?

– Det har jeg nu aldrig haevdet at vaere. Det har vaeret fuldstaend­ig uformelt. De skulle bruge et navn, og så har jeg ikke taenkt naermere over det.

 ??  ?? Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Espersen blev valgt til Felds bestyrelse i 2012. Men dette dokument viser, at han på det konstituer­ende bestyrelse­smøde blev udpeget til vicepraesi­dent. Han forklarer selv, at det var ren proforma.
Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Espersen blev valgt til Felds bestyrelse i 2012. Men dette dokument viser, at han på det konstituer­ende bestyrelse­smøde blev udpeget til vicepraesi­dent. Han forklarer selv, at det var ren proforma.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark