Ekstra Bladet

Tulles hårde hund deltog i Cirkus Messerschm­idt

-

Morten Messerschm­idt var bestemt ikke alene om at malke EU’s kasse.

Dokumenter, som Ekstra Bladet nu kan afsløre, viser, at Dansk Folkeparti­s organisato­riske naestforma­nd, Carl Christian Ebbesen, deltog i malkningen af EU-fondene Meld og Feld.

Carl Christian Ebbesens rolle har hidtil ikke vaeret belyst, men i afgørelsen fra Europa-Parlamente­t, hvor DF’s bådtur i sommeren 2013 blev underkendt som ulovlig modtager af EU-støtte, optraeder han i en for ham yderst kedelig hovedrolle. Det viser dokumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Uacceptabe­lt

Han indgik nemlig kontrakt med De Forenede Sejlskibe A/S om leje af skonnerten Halmø på vegne af Meld og Feld, selv om han personligt ikke var medlem af de to fonde. Den praksis stempler EU som fuldstaend­ig uantagelig.

’Det er uacceptabe­lt, at en repraesent­ant for et nationalt parti, uden lovpligtig indflydels­e i det europaeisk­e parti, pådrager sig retlige forpligtel­ser for det europaeisk­e parti’, fastslår generalsek­retaeren for Europa-Parlamente­t, Klaus Welle, i et brev stilet til Morten Messerschm­idt i november 2015.

Det var således Carl Christian Ebbesen, som i december 2012 underskrev lejekontra­kten, så DF-toppen fra 7. august 2013 og ti dage frem kunne sejle på besøg i 16 danske havne som led i kampagnen ’Det Sejler i EU – Vi sejler for dig’.

Den samlede pris for lejen af skibet lød på 213.000 kroner.

DF lagde ud

Allerede dagen efter Carl Christian Ebbesen uretmaessi­gt havde underskrev­et kontrakten, modtog Meld og Feld regninger på hver 35.500 kroner plus moms fra rederiet. De to regninger udgjorde første del af betalingen for skibslejen. Men det var ikke de to fonde, som betalte rederiet. Det gjorde DF, vurderer parlamente­t.

Ifølge brevet fra Klaus Welle indbetalte Meld og Feld nemlig i maj 2013 hver netop 35.500 kroner til DF’s bankkonto. Og derfor går parlamente­t ud fra, at det var DF, som i december 2012 lagde ud for fondenes første betaling. Messerschm­idts fonde betalte samtidig i maj et tilsvarend­e beløb til rederiet som anden rate af betalingen for lejen af skonnerten.

Parlamente­t undrer sig også over, at Carl Christian Ebbesens skonnert-bestilling i december 2012 skete allerede fire måneder inden, de to fonde og DF i maj 2013 formelt indgik en aftale om at dele udgifterne til bådturen i tre lige store dele.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark